Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu “International Tournaments İstanbul” adı altında geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası düzenledi. Turnuvaya, İran ve Hollanda’nın yanında Milli Takımımız da katıldı. Turnuvanın yapılacağını başlama tarihinden 3 gün evvel gelen bir davetiyeden ögrendik. Malesef izleme imkanımız olamadı. Size turnuvanın sonucunu da yazmayı isterdik ama, gerek federasyonun web sitesinde, gerekse medyada bu konuda en ufak bir bilgi yoktu. Bu da lafa gelince konuşan bu federasyonumuzun, böyle bir turnuvaya ne kadar önem verdiğinin bir başka göstergesiydi.

Haberin Devamı


Bu arada yakın çevremizden duyduğumuza göre, yaklaşan federasyon seçimleri dolayısıyla, aday olacaklardan bazılarının benimle görüştüklerini, randevu istediklerini duyduk. Tekrar belirtelim ki bu satırların yazarının Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanlığı görevinin gerektirdikleri dışında, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile gerek başkanı olduğu Türkiye Engelliler Spor Yardım Ve Eğitim Vakfı (TESYEV), gerekse şahıs olarak herhangi bir ilişkisi yoktur ve yapılacak olan seçimlerde de herhangi bir adayı desteklemesi söz konusu değildir.


Diğer bir turnuva da, Haziran ayı sonunda Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından, 8 ülkenin katıldıgı ve Ankara’da yapılan İNAS Avrupa Atletizm Şampiyonası idi. Bu uluslararası yarışmadan da ilgili federasyonun gönderdigi bir davetiye ile turnuva başlamadan bir gün önce akşam üzere haberimiz olduğu için katılma şansımız olmadı.

Yıllardır içinde olduğumuz engelliler sporunda, son senelerde federasyonların idari bakımdan ne kadar geride kaldıklarını her defasında bir kez daha gözlemliyoruz. Elde edilen başarılar ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılma konusundaki çabalarımız, teknik adamlarımızın ve sporcularımızın başarısıdır. Federasyon yönetim kurulları ise önümüzde çok ciddi ve Dünya’nın ikinci büyük spor organizasyonu olan Rio Paralimpik Oyunları’na sporcularımızı motive etmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak yerine, şimdiden seçme, seçilme yarışına girmiş olmaları, bu spora emek verenleri olduğu gibi bizleri de ziyadesiyle üzmektedir.