Özellikle son aylarda, ülkemizin uluslararası ilişkileri çok önem kazanmaya başladı. Ve Avrupa Birliği ülkeleri, ipe sapa gelmez, yanlış bilgilere dayalı, kendi çıkarlarına bağlı açıklamalarıyla, maalesef bu ilişkileri daha da kötüye götürüyor.
Uluslararası ilişkilerde, önemli noktalardan birtanesinin de spor olduğu muhakkak. Hele konu engelliler sporu olursa.
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 2008 ile 2012 arasında, bu ilişkileri dünyada çok üst seviyelere taşımış idi. Neredeyse bu konuda çok ileri ülkeler dahil, bizlerin söylediklerini dikkate alır, eğer yapamayacakları bir şey söylersek de, bunu neye yapamayacaklarını anlatırlar, ama boş lafları yemediğimizi de bilirlerdi.
Maalesef 2012’de, o zamanki spor bakanının olumsuz davranışları dolayısıyla, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin bu ilişkileri zayıfladı.
Geçtiğimiz Rio Paralimpik Oyunları’nda, 3 güne yakın Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile sohbetlerimiz oldu. Birbirimizi daha iyi tanıdık. Paralimpik Komitesi’ni daha geniş anlatabildik. Şimdi önümüzdeki yıl, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, uluslararası arenada yeni bir takım projeler ve atılım yapmak niyetinde. Bunda da en önemli etken, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği. Yapılacak Uluslararası Gençlik Kampları, konferanslar, yurtiçi ile yurtdışında ve bu arada tabii gittiğimiz yerlerde ya da o yabancı spor adamları geldiğinde, muhakkak Türkiye’deki durumda 15 Temmuz da konuşuluyor ve konuşulacak. Burada önemli olan gerçek ve net bilgileri doğrudan vermek.
Batı basınında çıkan ipe sapa gelmez yorumları ve haberlerin de, doğru olmadığını belli bir gruba anlatmak çok önemli.
Önümüzdeki haftalarda Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızla bir araya gelip, onların da desteğini alarak, ülkemiz ve Türkiye’de engelliler sporunun gelişmesi için bu adımları atmaya başlayacağız.