Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) sadece engelliler sporuna destek vermiyor. Bunun yanı sıra, her sene 500 engelli ilk öğretim ve üniversite öğrencimize eğitim bursu verirken, binlerce engelli insanımıza ortez, protez, işitme cihazı, görme engelliler için bilgisayar, ameliyatlar ve rehabilitasyon hizmetlerini hiç bir karşılık beklemeden sunuyor. Hesapları da isteyen herkese açık.
2011 yılında engelli sporlarına gelince, TESYEV, 28 kulübe 86 adet spor sandalyesi dağıtmış. Bunun dışında bedensel engelli sporculara ve kulüplerine ortez, protez, bilgisayar, eşofman, spor ayakkabısı, basketbol topu, futbol topu gibi malzemeleri karşılıksız olarak vermiş. Görme engelli sporculara ise yaklaşık 400 satranç takımı, 260 goalball topu, 32 adet goalball kalesi hediye etmiş.
Özel sporcular da, milli takımın tüm spor malzemelerini, atletizm ayakkabısından, masa tenisi masasına kadar temin edip göndermiş.
Bunun yanı sıra kendilerine başvuran işitme engelliler spor kulüplerine eşofman, basketbol topu, masa tenisi topu, spor ayakkabısı gibi desteklerde bulunmuş.
Tüm bunların maddi değeri ise yaklaşık 900 bin Türk Lirası. Ve bu destekler 2012 yılında da devam edecek.
TESYEV’in bu desteklerini çekemeyenler konuşmaya devam ediyor. Ama biz, destek verdiğimiz kulüplerden ve insanlarımızdan gelen teşekkür mesajları ve dualarla yaşadığımızı da biliyoruz.
Ana görevlerinin kendilerine bağlı kulüplere malzeme temini olduğunu söyleyen federasyonlar acaba ne yaptılar? Artık bu ülkede kısır çekişmeler bir kenara bırakılmalı, herkes el ele verip, batılı ülkelerden 40-50 yıl sonra kurulan Engelliler Spor Federasyonları’na daha fazla destek vererek Dünya’da bu sporlardaki yerimizin daha da gelişmesine katkı sağlamalı.