Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

26 Haziran 1999’da, yani 17 sene önce kurulan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) bu süreçte; başta engelli sporları olmak üzere, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belli bir sıra içinde, ortez, protez, ameliyatlar, işitme cihazları, Braille alfabeli (körler alfabesi) ve konuşmalı bilgisayarlar gibi konularında elinden gelen desteği göstermeye çalıştı. Şu anda da 550 lise ve üniversite öğrencisi engelli kardeşlerimize eğitim bursu veriyor.

Sporla ilgili malzemelerinin pahalılığı ve engelli vatandaşlarımızın daha çok ilgi duyacakları düşüncesiyle, baştan beri, Türkiye’de kurulan neredeyse tüm kulüplere malzemelerini verdi. Bu milyonlarca lira demek.

Haberin Devamı

TESYEV’in hesapları herkese açıktır. Belli kurallar içinde çalışan bir kurumdur. Arkasında devlet yoktur, büyük holdingler yoktur. Ve bu vakfın en büyük kişisel sponsoru, bu satırların yazarıdır. Bu onun için bir yaşam biçimidir. Hırsları, akıllarının önüne çıkmış olanlar bunu anlayamazlar. Onların işi, ona, buna yalakalık yapıp, avanta peşinde koşmaktır. Klavye delikanlısı, kişiliksiz sahtekarlar, korkularından adlarını bile veremezler.

Geçen hafta da belirttiğimiz gibi, Bedensel Engelliler Sporunda artık TESYEV yoktur. Zaten kuruluşunda bu kulüplere büyük emek ve destek veren TESYEV’in görevi de bir anlamda sona ermiştir. Çünkü bu malzemeleri temin etmek, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun ve bağlı olduğu Spor Genel Müdürlüğü’dür. Bu da yasalarda mevcuttur.

Federasyonlardaki ve Spor Genel Müdürlüğü’ndeki konuya ilgili yaklaşımlar ve RİO Paralimpik Oyunları öncesi yaşananlar da, bir başka yazı konusu.

Hele şu RİO 2016 Paralimpik Oyunları bir geçsin, bu sütunlarda onların isimlerini de belgeleriyle, şahitleriyle vererek, belki de engelliler sporuna bir başka hizmette bulunmuş olacağız.