Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılbaşından bu yana Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı bedensel engelli spor kulüpleri Osmaniye 7 Ocak, İzmir Bornova Barış, Kırklareli Bedensel Engelliler, Batman Engelliler, Beşiktaş ve İzmir Karşıyaka Engelliler Kulüplerine toplam 18 adet basketbol sandalyesini bedelsiz olarak gönderdi ve gönderiyor. Bu da yaklaşık 124.000.00 TL’lik bir tutar. Türkiye’de engelliler sporunda bugüne kadar son 12 yılda yaptıkları antrenör seminerleri, çeşitli turnuvalar ve tüm engelli spor branşlarındaki faaliyet gösteren federasyonlara bağlı spor kulüplerine destek olan TESYEV, bundan böyle de desteklerini sürdürmeye devam edecek.
2010 yılı içinde bedensel engelliler spor kulüplerine verilen malzeme ve diğer destekler yaklaşık 800 bin Türk Lirası tutmaktadır. Bunun için de kulüp ve milli takım sporcularımızın ortez, protez, eğitim bursları, bilgisayar gibi kalemler bulunmaktadır. Ve TESYEV sadece sporcuları değil, ülkemizde, devletimizin yetişemediği konularda ulaşabildiği engelli insanlarımıza da destek olmaktadır. Her şeyi devletten beklemek mümkün değildir.

Haberin Devamı

Gönül sponsorları
Bu seneki destek programı içerisinde görme engelli sporculara da 250 adet goalball ve 500 adet satranç tahtası önümüzdeki haftalarda teslim edilecektir.
Bunun yanı sıra, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile yapılan görüşmeler devam ediyor. Kısa bir süre sonra bu federasyonumuza bağlı spor kulüplerine de malzeme desteği başlayacak.
Herkesin unutmaması gereken bir husus, engelliler sporlarının sponsorları gönül sponsorlarıdır. Böyle sponsorları bulup onları destek vermeye davet için de “gönül adamı” olmak gerekir. TESYEV’in sponsoru halktır. Buna layık olabilmek için de, tutarlı, dürüst ve şeffaf olmak gerekir. Sağda solda konuşanlar önce TESYEV’in 12 yıldır bu ülkede engelliler sporu için yaptıklarını öğrenecekler, ondan sonra kişisel hırsları yerine, ülkemizde engelli sporunun daha da gelişmesine nasıl katkıda bulunacaklarını düşünecekler.