Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz haftalarda Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, şampiyonluk adaylarından Saran Anadolu Engelliler Spor Kulübü’ nü 101-57 gibi büyük bir farkla yenerek şampiyonluğu neredeyse garantiledi.
Maçtan sonra Galatasaray’ın sevilen yöneticilerinden bir tanesi şöyle dedi: “Şampiyonluktan daha önemli, değer verdiğimiz olaylar var. Bugün Türkiye’de birçok engelli vatandaşımıza örnek olacak bir sosyal projenin içindeyiz. Bu projenin içinde Galatasaray Kulübü olarak bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu herkese örnek olacak bir davranış. Diğer kulüplerimizin de bu branşlarda yatırımda bulunması bizi mutlu edecektir.

Haberin Devamı

Kıran kırana
Galatasaray Kulübü’nün tekerlekli sandalye basketboluna verdiği destek tartışılmaz. Ancak tekerlekli sandalye basketbol sporunu desteklemek sosyal sorumluluk değildir. Bu spor engelli insanlar tarafından yapılmaktadır. Ve kıran kırana mücadelelere sahne olmaktadır. Nitekim bugün Galatasaray’ın engelsiz aslanları Roma’da Avrupa Şampiyonlar Ligi finallerinde diğer Avrupa Şampiyonları ile mücadele etmektedir. Ancak ülkemizde engellilerle ilgili her konu bir sosyal sorumluluk olarak görüldüğünden Galatasaray Kulübümüzün yöneticisi de olaya böyle bakmaktadır.

G.Saray’a bir soru
Söz sosyal sorumluluktan açılmışken, Galatasaray Kulübü’ne de bir soru yöneltmek istiyoruz: 15 Nisan’ da yapılan “ESİRGEMEden” adlı sosyal sorumluluk projesinde yaşanan güzellikleri insanlarımız hâlâ konuşmaktadır. Gerçek sosyal sorumluluk böyle bir projenin ortaya çıkarılması ve engelli insanlarımızın neler yapabileceklerini tanıtmaktır.
O geceden elde edilen gelirin MİKA - DER vasıtasıyla Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacağı televizyonlarda ve yazılı basında yer aldı. Böyle güzel projeye imza atan Galatasaray Kulübü buradan elde edilen tüm gelirin engellilere “ESİRGEMEden” projesi adı altında verileceğini söyledi. Ancak daha sonra o geceden ve albüm satışından ne kadar gelir elde edildiği henüz açıklanmadı. Elde edilen tüm gelir sosyal konularda harcanmış mıdır? Yoksa Galatasaray Kulübü’nün de bu sosyal sorumluluk projesi altında gelir kaydettiği söylentileri doğru mudur ?