Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor A.Ş. son zamanlarda engelliler sporuna önemli ölçüde destek oluyor. Aşağıda size 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü ile birlikte, destek oldukları birkaç etkinlikten örnek vermek istiyoruz.

20-21 Haziran 2014’te Uluslararası İşletme Engelliler Futsal Turnuvası yapıldı. Turnuvaya İstanbul’dan Aksaray, Üsküdar, Kartal ile Ankara, Sakarya takımlarının yanı sıra Bulgaristan, Tunus, Yunanistan, Makedonya, İsveç, Arnavutluk ve Romanya temsilcileri mücadele ettiler.

Haberin Devamı

Bir diğer etkinlik ise İşitme Engelliler 6. EURO CUP Basketbol Şampiyonası 26-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Fatih Spor Kompleksi ve Beyoğlu Spor Kompleksi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bahçelievler Sosyal Hizmetler Spor Salonu ve Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda yapıldı. İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun da destek verdiği bu organizasyona, 12 ülkeden 12 erkek ve 6 bayan takımından toplam 300 sporcu mücadele etti.

Yine Fatih Spor Kompleksi ve Beyoğlu Spor Tesisi’nde 12-14 Mayıs 2014’de Görme Engelli Goalball bayan ve yükselme grup maçları etkinliği organize edildi. 3 gün süren maçların sonucunda final grubunda ilk 3 sırayı paylaşan Erzurum Yakutiye Bayan Goalball Takımı, İstanbul Boğaziçi Bayan Goalball Takımı ve Ankara Gören Kalpler Bayan Goalball Takımı gelecek yıl 2. Lig de oynamaya hak kazandı.

Bunun yanı sıra Bedensel Engelliler 2. Uluslararası Yüzme Eğitim Kampı ise 3-9 Kasım 2014 tarihleri arasında Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Organizasyona Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Belçika, Malta, Slovenya ve Karadağ olmak üzere 9 ayrı ülkeden 150 sporcu, 25 antrenör ve 20 üniversitenin öğretim üyeleri katıldı.

Umudumuz Spor A.Ş.’nin diğer kentlerimizdeki yerel yönetimlerde faaliyet gösteren benzeri kurumlar örnek olması. Bu bakımdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü’ne ve Engelliler Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Ama en büyük teşekkürümüz ise Haziran ayında Görme Engelliler Satranç Turnuvası’nın organizasyonuna büyük destek verecek olan Spor A.Ş.’ye. Sağ olun, var olun!