Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Spor Kulübü ile TESYEV‘in 27 Nisan Pazartesi günü bir gala ile insanlarımıza sunacağı projenin adı. Cem Yılmaz, Çağan Irmak, Gül Oğuz, Ömer Faruk Sorak, Ömer Vargı, Umur Turagay, Ümit Ünal, Olgun Arın gibi yönetmenlerin hazırladıkları senaryo ile çekilen çeşitli engel grupları ile ilgili kısa filmler (MKM) Mustafa Kemal  Merkezi’nde binin üzerinde davetliye sunulacak.
Filmlerde Adnan Polat, Cansu Dere, Hümeyra, Hülya Avşar, Meltem Cumbul, Özgü Namal, Serdar Bilgili, Fatih Terim, Yetkin Dikiciler, Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ gibi tanınmış isimlerin yanında sporcular ve engelli oyuncular rol aldı.  Aylardır hazırlığı süren projenin mimarı ise  Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi Kaptanı Dilara Endican.
Radyo Televizyon Üst Kurulu ise Projeye destek veriyor. 28 Nisandan itibaren tüm televizyonlarda gösterilecek olan kısa filmlerle ülkemizdeki engelli insanların da yaşadığı bir kez daha kamuoyuna hatırlatılacak.

Haberin Devamı

Gözler F.Bahçe’de
TESYEV’in yalnız engelliler sporunda değil, engelli insanlarımızın çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması konusunda son 10 yıldır gösterdiği çabalar bu proje ile bir başka boyut kazanacak.
Her zaman söylediğimiz gibi Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray’ın yanında şimdi gözler Fenerbahçe’nin kuracağını umduğumuz tekerlekli sandalye basketbol şubesinde. Gereken her türlü desteği de hem bu satırların yazarı, hem de TESYEV vermeye hazır. Rekabetin artmasıyla tekerlekli sandalye basketbolu daha popüler hale gelecek ve bu dört kulübümüzün dışındaki kulüpler yetiştirecekleri oyuncularla ve yeni kuracakları kadrolarla yarışın içinde olacaklar.
Kampanyanın önemli bir noktası da SMS’lerle yapılacak olan bağışlar. Yalnız Galatasaraylılar değil, tüm spor severler faturalı hatlarından (Turkcell, Avea, Vodafone) “DESTEK” yazıp 5633‘e  göndermeleri halinde 5 TL ödeyecekler. Toplanan paralarla engelli sporu ve engelli insanlarımızın ihtiyaçlarından bir kısmı karşılanacak. Her şeyi devletten beklemek mümkün değil. Sivil toplum örgütlerinin görevlerinden bir tanesi de devletin yükünü azaltmak.
Bu bakımdan lütfen “DESTEK” yazın 5633’e gönderin.