Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sinan Ağabey ( Erdem ) aramızdan ayrılalı 5 yıl geçti. Ölümünden bir yıl sonra piyasaya çıkan “Adanmış bir Hayat” benim için bir başucu kitabı. Türkiye’de engelliler sporunu, Milli Paralimpik hareketini tanıtıp, desteklemeye çalışırken, başım sıkıştığında, ümitsizliğe düştüğümde açıp okuduğum bir kitap.
Kitabın bir yerinde Sinan Ağabey (Erdem) şöyle diyor: “Genç nüfusumuz önemli bir potansiyeldir. Spor yönetimimizi bir sisteme oturtabilir, kurumsallaştırabilirsek, sporumuz bireysellikten kurtulur. Türkiye’ye çağ atlatabiliriz. Çünkü spor bir yaşam biçimidir, önemli bir eğitim aracıdır, bir kültürdür. Spor yalnızca seyir zevki veren bir etkinlik değildir.”
Üzülerek yazmak zorundayız ki, sporumuz birçok diğer konularda olduğu gibi henüz bir sisteme oturtulabilip, kurumsallaştırılamamıştır. Bunun için belli ki daha eğitime bağlı uzun bir süre geçmesi gerekecek. Engelliler sporu söz konusu olduğunda durum daha da vahim. Çünkü, bugünkü spor yöneticileri, özellikle yerel yönetimler de engelliler sporunun önemini kavrayabilmiş değiller. Bu spor dallarına hala “Sakata yardım” açısından bakıyorlar.

Haberin Devamı

Ahmet Cömert’te şölen
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV), Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 3’ncü Ulusal Sinan Erdem Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’nı düzenliyorlar. Maçlar 2 gündür İstanbul Ataköy’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanıyor.
Bugün A ve B grubunda 09: 00’da Eskişehir - Batman Engelliler Spor Kulübü, 11:00’de İzmir Karşıyaka - Niğde, 13:00’de İzmir Büyükşehir Belediye Spor - Galatasaray,  15.00’de Cadbury Kent Engelli Yıldızlar - Beşiktaş maçları;  yarın ise 10:00 - 11.30’da B kategorisi final maçı, 12:00 - 13: 30’da ise A kategorisi final maçları var.
A grubunda muhtemelen Beşiktaş ve Galatasaray’ın final oynaması bekleniyor. Umarız spor severlerimiz bugünkü ve yarınki maçlarda tekerlekli sandalye basketbolunun en güzel örneklerini bizlerle birlikte izlerler.