Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bayan Goalball Milli Takımımız geçtiğimiz hafta Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 5’nci olarak , 2016 RİO Paralimpik Oyunları’ na gitmeye hak kazandı. Aynı zamanda şampiyonada en çok gol atan ve en iyi savunma yapıp, en az gol yiyen Bayan Milli Takımımız’dan Sevda Altunoluk da en fazla gol atan oyuncu unvanını aldı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, bu başarıdan sonra, “Bu başarının gelmesinde emeği geçen , başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere, Spor Genel Müdürümüz, antrenörlerimiz, sporcular ve camiamıza teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ ne hiçbir teşekkür yok. Çünkü Abdullah Başkan bu teşekkürü yaparsa, Spor Genel Müdürlüğü ile arası bozulabilir. O da gemisini yürütmek zorunda. Hem devlet memuru, hem de federasyon başkanı olunursa böyle iltifatların arkasına sığınmak da kaçınılmaz olur. Onun için kendisinin bu eksikliğini saygı ile karşılıyoruz. Kimin ne kadar destek olduğunu bilenler zaten biliyor. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin de kimsenin övgüsüne ihtiyacı yok.

Ancak Görme Engelliler Spor Federasyonu’na bir tavsiyemiz, kendi içlerinde daha organize olmaları ve yazışmalara önem vermeleridir. Aksi halde, Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin organize ettiği şampiyonalardan herhangi birine katılmamaları halinde sorumluluk kendilerine ait olacaktır.

Güney Kore’de Incheon‘da 5 Temmuz‘da başlayan Dünya Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’na, 16 ülkenin elemeleri geçen takımları katıldı. Şampiyona halen devam ediyor. Maçlara kötü başlayan Milli Takımımız, bu satırları yazdığımız sırada çeyrek final oynama hakkını kazanmıştı. Umarız başarılı bir sonuçla geri dönerler.