Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şenes Erzik, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) mütevelli üyesi. Bu yılın ilk günlerinde, Eylül‘de Pekin’de yapılacak Paralimpik Oyunlarına katılacak sporcularımızın hazırlanması ve diğer ihtiyaçları için her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını konuşurken “Birlikte büyük kuruluşlarımıza bir mektup yazalım, onları desteğe çağıralım. Ben bugüne kadar hiç kimseden herhangi bir konuda para istemedim. Ama istersen bu işte varım”deyince, Türkiye’nin önde gelen 59 büyük kurumuna ve 10 bankasına, bir fon oluşturmak üzere destek yazılarını birlikte imzalayıp gönderdik.
Şimdi sıkı durun; 69 kurumdan sadece 10’undan cevap geldi. Cevap vermeyenler bırakın engelliler sporuna destek olmayı, belli ki nezaket kurallarını dahi içlerine sindirememişler . En azından bazı kuruluşların yaptığı gibi “Bu sene bütçemiz dolu” gibi bahanelerle bir cevap verebilirlerdi. En büyük bankalarımızdan biri de “Bu yıl bütçemiz yok” diye komik bir cevap vermiş. İsmi bizde saklı kalsın. Gerekirse bir gün onu da “Engelli Sporuna bütçemiz yok” deyip de, nerelere, nasıl bütçeler ayırdıklarını ve de nedenlerini açıklarız.

Haberin Devamı

Doğuş ve Koç Holding
Gönderdiğimiz yazılara Doğuş ve Koç Holding hemen sahip çıktılar. Bir araya geldik, engelliler sporunu uzun soluklu destekleme konusundaki görüşmelerimizin yanında, Paralimpik Oyunları için de ne yapılacağını konuştuk. Konuşulanlar lafta kalmadı. Bu iki Holdingimiz destek vermeye başladılar bile. Önümüzdeki Ağustos ayında Pekin’e gitmeden önce bu konuda kamuoyunu daha geniş bir şekilde bilgilendireceğiz.
Şu kadarını söyleyelim ki, ithal edilmesi hem zor hem de önemli maliyetlere ulaşan, iddialı olduğumuz atıcılık branşındaki malzemelerimiz, bu kurumlarımızın verdiği destekle sağlanacak.
Bu arada gönderdiğimiz yazılardan sonra Nuh Çimento Eğitim Sağlık Vakfı ’da 1.000.- YTL ile katkıda bulundu. Miktar önemli değil, önemli olan bu duyarlılığı göstermek. Kendilerine teşekkür ediyoruz.