Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1 Eylül 2008 günü Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı olarak, o tarihlerde Pekin’de yapılacak olan Paralimpik Oyunlarına gidecek sporcu kafilemizle birlikte bizleri kabulünüzde, engelli insanlarımıza ve engelliler sporuna gösterdiğiniz duyarlılık ve ilgi bizleri çok memnun etmiş idi.
Daha sonra ayrılırken sizi aramamı ve bu konularda görüşmek istediğinizi buyurmuştunuz. 2 defa yazılı olarak özel kaleminize başvurmama rağmen, bugüne kadar bir cevap alamadım. Ancak, sade bir vatandaş olarak, özellikle son aylardaki yoğun ulusal ve uluslararası sorunlarla uğraştığınızı da düşündüğümde, bu konuda hiçbir alınganlık göstermedim. Bu vesile ile arz etmek isterim ki, engelliler spor konusunda ülkemizdeki ilgisizlik ve ciddiyetsizlik devam etmektedir. Çıkarılan yasaların bazı maddeleri yanlış olup, bazıları ise uygulanmamaktadır.
Bildiğiniz gibi Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı geçtiğimiz yıl hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonu olmuş idi. Aynı başarıyı bu sene de göstererek, kısa bir süre önce yeniden Avrupa Şampiyonlar Kupasını ülkemize getirdiler.

Haberin Devamı

İlk Dünya Şampiyonu
Eminim ki aşağıda yazacaklarımdan, yoğun programınızdan dolayı haberiniz olmamıştır. Takım sporlarında, ülkemizin cumhuriyet tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonu olan bu takım, özel kaleminiz tarafından, kendilerini kutlamanız için aradan geçen 5 aylık süre içinde 3 defa huzurunuza davet edildiler. Her randevudan bir gün önce, yine özel kaleminiz tarafından aranarak, yoğun işleriniz dolayısıyla randevunun iptal edildiği bildirildi. En son randevu ise bundan yaklaşık iki ay önce idi.
Genç engelsiz aslanların üzüntüleri, Cumhurbaşkanımızın huzurunda bu Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu unvanlarının sevincini ve sizin tarafınızdan kabul edilmenin gururunu yaşayamamaktır. Ama engelsiz aslanlarımız hala umutlarını yitirmiş değiller. İlk fırsatta zat-i alinizin huzurlarına çıkmak için heyecan içinde bekliyorlar.
Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,