Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu aşağıdaki sorulara cevap verirse, biz de sizlerle paylaşacağız.
1) Kısa süre önce "2012 Londra Olimpiyatları için 1000 elit sporcu tespit edip bunların tüm masrafları devlet tarafından karşılanarak hazırlanacaklar" demiştiniz. 2012 Londra Paralimpikleri için benzeri bir uygulamayı engelli sporcular için yapacak mısınız?
2) 2001 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin aldığı karar gereği, bir kentte paralimpik oyunlar yapılmazsa, olimpiyat yapılamayacağını biliyor musunuz?
3) Tüm Batı ülkelerinin spor bakanlarının, devlet başkanlarının, örneğin; Pekin’den bahsederken "Pekin Olimpiyat ve Paralimpikleri" dediklerini hiç duydunuz mu?
4) Yine kısa bir süre önce ‘"Engelli sporunda büyük mesafe kaydettik" dediniz. O mesafeyi nasıl kaydettik? Bu konuda bilginiz var mı?
5) Engelli kulüplerinin malzeme ihtiyaçlarının temini 2005 yılında çıkan Özürlüler Yasası’nın 33’üncü maddesi gereği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundadır. Yılın sonuna yaklaşmamıza rağmen henüz herhangi bir engelli spor kulübüne hiçbir malzeme yardımı yapılmadı. Yıl sonuna kadar bu açığı kapatmayı ve yasadan doğan yükümlülüğü yerine getirmek konusunda ne düşünüyorsunuz?
6) Paralimpik olmadan olimpiyat düzenlenmeyeceği noktasından hareketle İstanbul Olimpiyatları Hazırlık Düzenleme Kurulu’nda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi temsilcilerinin bulunmayışını doğru buluyor musunuz ? Bulmuyorsanız bir çözüm öneriniz var mı?
7) 6-17 Eylül 2008 tarihinde Pekin’de yapılacak olan Paralimpik Oyunlarına gitmeyi düşünüyor musunuz?
Kızmayınız!
Umarız bu soruları kamuoyu ile paylaşarak size sorduğumuz için bize kızmazsınız . 10 Eylül 2007 tarihinden beri yazılı ve sözlü olarak birçok defalar sorduğumuz ve görüştüğümüz yukarıdaki konulara tarafınızdan herhangi bir cevap alamadığımız ve bahsedilen konularda herhangi bir ilerleme kaydedilmediği için bu yola başvurduk. Ülkemizde engelliler sporunun desteğiniz olmadan gelişmesi zordur. Destek olarak da şampiyon sporcularımızı kabul etmenizin, onlarla ara sıra futbol oynamanın yetmeyeceğini bilgilerinize sunarız.