Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Turu maçlarına dün Madrid’de başladı. (Yazımızı hazırlarken sonuçlar henüz elimize ulaşmamıştı.) Bugün final gurubundaki son maçını İspanya Şampiyonu C.C. Pundosa Club ile yapacak olan sandalyeli aslanlar pazar günkü şampiyonu belli edecek final gününde bu 3 maçta alacakları sonuca göre yollarına devam edecekler.
Medyamızda doğru dürüst bir habere rastlayamadık. Sorumlusu kim? Galatasaray Kulübü’nün yöneticileri. Takımınız Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde final grubuna kalıp kupaya göz dikecek, sizler yönetici olarak aranızdan birini seçip bunu basınla paylaşmayacaksınız ve büyük kulüp olmayı sadece futboldaki başarılarla ölçeceksiniz. Bir temsilciyi (Sivas maçı dolayısıyla) Madrid’e gönderememenizi anlayışla karşılıyoruz. Ama bir basın toplantısı ile “Sandalyeli Aslanlar” ın final grubuna kalmış başarılarını kamuoyu ile paylaşmamanızı anlamakta zorlanıyoruz.
Bu yıl takıma katılan dünya çapındaki oyuncularla Avrupa’da iddialı duruma gelen Galatasaray bir aksilik olmazsa Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak güçte. Her zaman söylediğimiz gibi bu başarıya ulaşılırsa ülkemizde değil ama Avrupa’da bunun yankıları büyük olacak.

Haberin Devamı

Fener’den ses yok!
Tekerlekli sandalye basketbolu her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Ancak altyapıdaki eksikler tamamlanmadığı takdirde bir-iki yıl sonra zorluklarla karşılaşılabilinir. Bu bakımdan özellikle Beşiktaş ve Galatasaray’ın alt yapı çalışmalarına biran önce başlamaları gerekiyor. Bunun için de bu kulüplerimizin alacakları önemlerde destek olmak da bizlerin görevi. 2012 Londra Paralimpik’lerine Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız’ın eleme gruplarını geçerek katılma hakkını kazanmasının yolu da buradan geçiyor.
Fenerbahçe’den ise hâlâ ses yok. Bu konuda başkan Aziz Yıldırım’ın aşırı hassasiyeti belki de bu sporu bilmemesinden kaynaklanıyor. Her zaman yazdığımız gibi bir imkan olsa da kendisine canlı bir tekerlekli sandalye basketbol maçı seyrettirebilsek. Tekerlekli sandalye basketbolu da, diğer engelsiz sporlar gibi kıran kırana yapılan mücadelelerle dolu bir spor türüdür. “Sakat gençlerin” aralarında eğlenmek için vakit geçirdikleri “dandik” bir oyun değildir.