Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı geçtiğimiz hafta sonu Fransa’ nın Maux kentinde yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi eleme turlarında Fransa, İsrail ve İngiltere şampiyonları ve Almanya üçüncüsü ile aynı grupta mücadele etti. Yaptığı 4 maçıda kazanarak yenilgisiz 1-4 Mayıs tarihlerinde Madrid’de yapılacak finallere katılmaya hak kazandı. Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden diğer takımımız Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise 5‘li gurupta sadece bir maçını kazanarak grup 4‘üncüsü olarak elendi.
Kupa galipleri kupasına eşit kabul edilen Andre Vergauwen Kupası’nda ise İstanbul Engelli Yıldızlarımız bir puan farkla grup 3‘üncüsü olarak finallere katılamadılar. Bunda Çek Cumhuriyeti’nde yapılan turnuvaya bu kulübümüzün 2 önemli İranlı oyuncusunun vize alamayışı dolayısıyla gidememesi en büyük etken oldu. Yine aynı kupanın diğer grubunda ev sahibi olarak mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ise yine bir puan farkla grup birincisi olarak finallere katılma hakkını elde edemedi. Willi Brinkmann Kupası’nda mücadele eden Lefkoşe Türk Belediyesi Spor Kulübü ise 2’nci olarak finalere katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Gözler kongrede!
Sandalyeli aslanlar bu tempo ile çalışmalarına devam ederlerse umarız ülkemize ilk defa Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası’nı getirecektir. Ancak bunda önemli etkenlerden birtanesi de önümüzdeki hafta yapılacak kongrede yönetime gelecek ekibin bu spor dalına bakış açısı. Şube Kaptanı Dilara Endican’ın geçtiğimiz hafta Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi yararına düzenlediği “Başarıya giden adımlar Balosu” nun gelirinin dikkatli kullanılması halinde maddi bir sıkıntı olamayacağı ortada. Önyargılı olmak istemiyoruz .Ama daha önce bu sütunlarda Galatasaray’ın Tekerlekli Sandalye Basketbol branşını hangi şartlar altında kurduğunu yazmıştık. Önümüzdeki hafta yapılacak kongreyi etkilememek için bu konuda şimdilik susuyoruz. Yeni yönetimin göreve gelmesiyle bu konuda Galatasaray’a yakışan ve yakışmayan isimleri burada tartışmaya açacağız.