Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sizler bu yazıyı okuduğunuzda, bizler RİO’ya doğru yola çıkmış olacağız. 79 sporcumuz ve federasyon yetkilileri, antrenörler, fizyoterapistler, teknik adamlarımız THY’nin desteği ile özel tahsis ettiği bir uçakla 2 Eylül’de yola çıktılar.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, RİO’da bizleri bekleyen zorluklar olacağını biliyoruz. Özellikle sporcularımız ve kafilemiz bazı zorluklara göğüs germek zorunda kalacaklar. Yazılarımıza 2 hafta süre ile RİO’dan devam etmeye çalışacağız. Gördüğümüz aksaklıkları, ama en önemlisi, sporcularımızın elde edeceği başarıları sizlere duyurmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Bölükbaşı’nı tanır mısınız?

İbrahim Bölükbaşı 01 Aralık 1990 tarihinde Erzurum Pasinler’in Altınbaşak Köyü’nde dünyaya geldi. Doğduğu köyde güreşe başladı. 2006’dan beri de Ankara’da Şekerspor Kulübü’nde çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak 2012 Londra Olimpiyatları’ndan sonra RİO 2016 Olimpiyatları’nda da 97 kilo serbest stilde Milli Takım kadrosuna girerek mindere çıktı. Ama İbrahim’in yaptıkları bununla kalmıyor. İbrahim, önümüzdeki günlerde RİO’da başlayacak Paralimpik Oyunları’nda da Judo branşında, görme engelliler takımımızda ülkemizi temsil edecek. Çünkü kendisi görme engelli. 2 ayrı spor branşında, hem Olimpiyatlarda, hemde Paralimpik Oyunları’nda yarışan belki de ilk Türk olma unvanını kazanacak.
Her zaman söylediğimiz gibi, ülkemizde çok değerli ve yetenekli engelli gençlerimiz var. Ancak bu işler sadece spor tesisleri yapmakla olmuyor. Önemli olan, yetenekli engelli gençlerimizi bulundukları yerlerdeki kulüplerde spor yapmaya teşvik etmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve kendi konusunda başarılı antrenörler tarafından yetişmelerini sağlamaktır.

Böyle olduğu takdirde, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na 100 sporcunun üzerinde katılmamız hiç zor değil. Yeter ki bugünkü Gençlik ve Spor Bakanlığı yöneticileri bu konunun ciddiyetine bağlı olarak gerekli adımları atsınlar.