Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2016 RİO Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na bir buçuk seneden az bir zaman kaldı. Geçtiğimiz haftalarda birlikte olduğumuz Alman Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi üyelerinden edindiğimiz bilgiye göre, Almanlar, Barra Blue Beach PointBölgesi’nde, 2016 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’nda çeşitli toplantıların ve gösterilerin yapılacağı Alman Evi’nin hazırlık ve yapımına başlamışlar.

Edindiğimiz bilgiye göre bu bölge, hem spor tesisleri, hem görülecek yerler, hem de olimpiyat köyünün arasında olan bir yer. Böylece atletler ve davetliler, burada hem kendi ülkelerinin tanıtımını yaparken, hem de hoşça vakit geçirecekler.

Haberin Devamı

Olimpiyat Evi’nin bir bölümü gelen davetlilere ayrılırken, bir bölümü de basın toplantılarının yapılacağı yer olarak hazırlanıyor. Ayrıca iki terası ve bir yüzme havuzu olan ve önü denize açık olan bu bina , eminiz ki Almanların 2024 adaylıkları konusunda da kendilerine destek olacak.

Bize gelince, daha ortada henüz hiçbir şey yok. Yine, neredeyse her Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda olduğu gibi o günün bakanları, spor genel müdürleri, müsteşarları oyunlara gelerek, iyi birer seyirci olacaklar, bir-iki defa da Olimpiyat ve Paralimpik Köyü’ne gidip sporcularımıza destek olmaya çalışacaklar.

Ülkemizin siyasi takvimi dolayısıyla, bu saatten sonra da herhangi bir girişim yapılması ne kadar mümkün olur o da ayrı bir soru. Bu ayın sonundan itibaren başlayacak, hatta başlamış olan seçim çalışmaları çerçevesinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, ilgili bürokratlar Türkiye’de, kendi seçim bölgelerinde ve önemli gördükleri yerlerde temaslara başlayacaklar. Ankara’da derdimizi anlatacak birini bulmak herhalde çok zor olacak.

Bu koşullar altında sporu sadece ata sporumuz olan güreş, halter v.s. spor zanneden yetkililerimiz, böyle devam ettiği sürece, ne Olimpiyat’ta ne Paralimpik Oyunları’nda çeşitli spor dallarında büyük başarılar beklemek ve İstanbul’da günün birinde Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları yapmak herhalde daha çok uzun zaman alacak.