Günlerdir İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan Dünya Para Yüzme Şampiyonası’nda derece alan sporcularımız, spor sayfalarında, sosyal medyada alkışlanıyor. Biz de kendilerini yürekten kutluyoruz.
Bu üç sporcumuz; Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk ve Beytullah Eroğlu... Her üçü de Kahramanmaraş’tan yetişti. Onları yetiştiren ise, bugün rahmetle andığımız kardeşimiz, antrenör Osman Çullu’dur.
Osman Çullu, vefat etmeden önce hastalığının ilerlemesine, devamlı diyalize girmesine rağmen, yine de engelli yüzücülerimize destek oldu. Hayatının son birkaç yılında kendisine yapılan vefasızlıklara çok üzülmesine karşın, çok sevdiği işini yapmaktan hiçbir zaman geri kalmadı, her daim engelli yüzücülerimizin yanında oldu.
Osman Çullu’nun engelli yüzmesine hizmetleri sadece bunlarla sınırlı değil. 2000 yılında, Türk spor tarihinde ilk kez barajı geçerek Sydney Paralimpik Oyunları’na katılan Ali Uzun’u yetiştiren de Çullu Hocamızdı. O Ali Uzun bugün, Londra’daki yarışmalarda göğsümüzü kabartan Sümeyye Boyacı’nın antrenörüdür.
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV), Beytullah Eroğlu kardeşimizin eğitimine 10 yıl burs vererek destek oldu. TESYEV, aynı şekilde Sevilay Öztürk’ün de 8 yıl süre ile eğitimine burs vererek destek oldu.
Tabii ki TESYEV yalnız yüzme branşında değil, diğer Paralimpik branşlarda yarışan birçok sporcuya da eğitim ve sporcu bursu vermiştir.
Şunu da bilmemiz gerekir ki, bu köşenin yazarı bu başarıları yıllardır köşesinde yazmaktadır. Engellilerin gerek spor, gerekse sosyal hayatta yaşadığı zorlukları dile getirmekte ve çözüm yolları aramaktadır.
O zamanlar gerek ulusal, gerekse uluslararası başarılar basın ve kamuoyu nezdinde hak ettiği ölçüde yer bulamamışken, son dönemlerde bu başarıların görünür olması ve takdir edilmesi sporcularımızın motivasyonu açısından da son derece güzel bir gelişmedir.
Tabii ki başarılı sporcularımızı tekrar yürekten kutluyoruz. Ama onlar da Osman Çullu’yu hiçbir zaman unutmasınlar.
Nur içinde yat Osman Çullu kardeşim...