Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu branşlarından bir tanesi olan “Engellilerde Yelken” konusunda, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü büyük destek vermektedir.
İsminin açıklanmasını istemediğini bildiğim bir iş adamı kardeşim bundan üç sene önce beş adet engellilerin kullanımına uygun yelkenliyi Türkiye’ye getirip, engellilerin yelken sporuna başlamasına destek olacağını söylemiş idi.
Daha sonra Mersin Yelken Kulübü bu kardeşimizi arayarak teknelerin Mersin Kulübü’ne verilmesini sağladı. Belirli koşullarda Mersin Yelken Kulübü’ne verilen tekneler ile, öncelikle Mersin’de bulunan 17 engelli dernek ile temasa geçilip görüşüldükten sonra, 37 engelli sporcunun yelken kayıtları yapılıp derslere başlandı.
Milli Takım hazırlık kamplarını, 2012 yılında 70 sporcuya verilen yelken eğitimi takip etti. Şu anda ise Mersin Yelken Kulübü’nde 40 tane lisanslı bedensel engelli yelken sporcusu bulunmakta.
2013 yılında Nisan ayında, İspanya’nın Mayorka kentinde yapılan Dünya Şampiyonası ilk ayağı olan yarışmalara 3 engelli sporcumuz ilk defa katıldı. Mersin’den katılan Refik Aktuğ’un 19’uncu, İstanbul’dan katılan Murat Etler’in 20’inci olduğu bu yarışmalarda toplam 8 ülkeden 28 tekne yarışlara katılmış idi.
Şimdilerde Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun bütçesinin yetmemesi dolayısıyla, yapılacak kamplarda destek olunamamaktadır. Önümüzdeki günlerde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile görüşerek bu yapılması gereken kampların maddi sorununun çözülmesi için uğraş verecek.
Mersin Yelken Kulübü’nde yukarıda saydığımız tüm etkinliklerde destek olan Sedat Çelikcan’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na yelken branşında katılabilmenin ilk koşulu zaman geçirmeden gerekli devlet desteğinin sağlanmasıdır.