Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2012 Paralimpik Oyunları önümüzdeki yıl 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arası Londra’da yapılacak. 2000 yılında 1 sporcu, 2004 yılında 8 sporcu, 2008 yılında 16 sporcunun katılma hakkı kazandığımız Paralimpik Oyunlarına, şu ana kadar alınan sonuçlara göre çok daha fazla sporcuyla katılma şansımız doğacak.
Takım sporlarında ülkemizde ilk defa Goalball Milli Takımı’mız Paralimpik Oyunları’na katılarak tarihe geçtiler. Bu arada 3 görme engelli atletimiz daha Olimpiyat Paralimpik Oyunları barajlarını aştı. Ayrıca yüzmede bedensel engelli Beytullah Eroğlu geçtiğimiz hafta Berlin’de yapılan Avrupa Şampiyonası‘nda altın madalya kazanarak bir ilke imza attı. Bunun yanı sıra okçularımız, atıcılarımız bedensel engellilerde mücadele ederken, Özel Sporcular Federasyonu’na bağlı sporcularımız da Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edebilmek için çaba gösteriyorlar.

Haberin Devamı

Yatırımlara devam
Öte yandan, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı‘mız Eylül ayında İsrail’de yapılacak Avrupa Şampiyonası‘nda dereceye girerek, yine bir ilke imza atmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Görme engelliler ve özel sporcular da, daha çok okuldan yetişen sporcular başarıya ulaşırken, bedensel engelliler sporunda ilgili okulların sayısının azlığı doğal olarak okuldan sporcu yetişmesine fazla olanak sağlamıyor.
Bir de üzerine Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun ve bağlı kulüplerin alt yapı çalışmalarına önem vermemesi dolayısıyla bedensel engelliler sporunun önümüzdeki yıllarda uluslararası arenada geleceği pek parlak gözükmüyor. Bu bakımdan teşvik edici önemlerin yanı sıra, bazı yaptırımların da uygulanmasıyla mevcut bedensel engelliler spor kulüplerinin alt yapı çalışmalarını desteklemek ve onları yönlendirmek bir zorunluluk haline geliyor. Eskiden yapılan çalışmaların meyvelerini toplarken, geleceğe yönelik yatırımlar ihmal edilmemelidir.