Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün Pekin’de 13’üncü Paralimpik Oyunları başlıyor. 2001 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin aldığı bir kararla olimpiyat yapılan kentte, bitimi tarihinden itibaren en geç 3 hafta içinde bir Paralimpik Oyunları yapılması mecburiyeti engelliler sporuna büyük ivme kazandırdı.
Bu yılki Paralimpik Oyunlarına ülkemizden 16 engelli sporcumuz Atıcılık, Okçuluk, Halter, Masa Tenisi, Tekerlekli Sandalye Tenisi, Atletizm, Judo branşlarında katılıyor. Tarihimizdeki ilk madalyamızı 2004 Atina Paralimpiklerinde altın ve bronz olarak ülkemize getiren atıcımız Korhan Yamaç yine en büyük madalya umudumuz. Ancak onun dışında madalya alabilecek düzeyde sporcularımız da mevcut.
2000 Sydney’de yapılan Paralimpik Oyunlarına 1, 2004’de Atina’ da yapılan Paralimpik Oyunlarına barajı geçen 4 sporcumuzun katıldığını düşünürsek, son dört yılda engelliler sporundaki gelişme kendini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Yamaç’ı unutmayın
Bu gelişmede bedensel engelliler ve görme engelliler spor federasyonlarının ciddi çalışmalarının yanı sıra onlara her türlü olanağı sağlayan, engelliler sporuna gönülden destek veren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay’ ın da payı büyük .
Siz bu satırları okurken, biz de Pekin’ de Paralimpik Oyunlarının açılış törenlerini izlemeye gidiyor olacağız. Birkaç hafta evvel Olimpiyat Oyunlarının kelimelerle tarifi mümkün olmayan muhteşem açılış töreninden sonra, bugün Paralimpik Oyunlarında yapılacak gösterilerde büyük bir merakla bekleniyor. Pekin’den döner dönmez 2012 Londra Paralimpiklerinin çalışmalarına hemen başlanacak. Gereli destek sağlanırsa hedef 2012’de Londra’ ya en az 40 sporcu ile gitmek.
Bu arada medyamız ülke tarihimizde olimpiyat oyunlarında ilk defa 2 madalyayı Elvan Abeylegesse’nin kazandığını duyurdu . 2004 Atina Paralimpik Oyunlarında 1 altın,  1 bronzla ( 2 ) madalya kazanan Korhan Yamaç’ımızı da unutmayalım.