Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Şubat 2011’de başlattığı Paralimpik Okul Günleri uygulaması, bugüne kadar toplam 100 ilköğretim okulunda uygulanmış ve toplam 240 formatör öğretmen yetiştirilmiştir.
Tamamıyla Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin olanaklarıyla İstanbul’da, Anadolu ve Avrupa yakası olmak üzere 40 okulda uygulanan Paralimpik Okul Günleri’nin eğitim materyalleri de dernek tarafından karşılanmıştır.
Daha sonra Ankara, Trabzon ve Mersin’de Paralimpik Komitesi Eğitim Komisyonu önderliğinde toplam 60 okulda daha uygulama yapılmıştır.
Paralimpik Komitesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ve Talim Terbiye Kurulu başkan ve üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlanmış, Paralimpik Okul Günleri normal ders müfredatına dahil olması konusu, bizzat Talim Terbiye Kurulu tarafından önerilmiş ve nihayetinde bu yıldan itibaren zorunlu spor müfredatına eklenmiştir.

Haberin Devamı

Amaç
Bundan böyle Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin de destekleriyle, Paralimpik Okul Günleri’nin daha geniş öğrenci kitlelerine yayılması sağlanacaktır. Burada amaç, bir yandan okullarımızda engelli sporları konusunda bilgi verilirken, diğer taraftan da çocuk yaşta ve genç öğrencilerimizin de bu konudaki duyarlılıklarının artmasını sağlamaktır.
Daha eksik olan bir takım hususlar vardır. Bunlardan bir tanesi de, zorunlu spor ders müfredatına konulan Paralimpik Okul Günleri’nin denetim ve geliştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak görüşmeler ve protokoldür. Özetle, ülkemizde çok geç başlayan paralimpik hareketi, aradaki farkı süratle kapama yolunda yürümektedir.