Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir süre önce Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokolle İstanbul’da pilot olarak seçilen 20 ilk öğretim okulunda “Paralimpik Okul Günleri” projesi başlatıldı. Daha önceden belirlenen rehber öğretmen ve beden eğitimi öğretmenlerden oluşan 40 eğitim görevlisi formatör eğitimini tamamladıktan sonra uygulamaya başlandı.
Program çerçevesinde okullarda “Engel nedir?” isimli bir DVD gösteriminden sonra, engellilere nasıl davranacağı, onlara nasıl hitap edilmesi gerektiği, engellilerin duyguları ve onların yapabilecekleri ile Paralimpik Sporlar tanıtıldı. Daha sonra uygulamalı olmak olanaklar ölçüsünde bazı Paralimpik Sporların uygulamalı tanıtımı yapıldı ve öğrencilerin buna aktif olarak katılması sağlandı.
Facebook’ta açılan “Paralimpik Okul Günleri” sayfasını ziyaret edip gösterileri paylaşan kişi sayısı 12 Nisan itibariyle 22.684 kişiye ulaştı. Şimdi bu ayın son haftasında formatörler ile tekrar bir araya gelinecek, uygulama esnasında öğrenciler ile yapılan ön test son test neticeleri analize edilecek ve uygulama ile ilgili fikirler tartışılacak.

Haberin Devamı

Bilmeyen kalmayacak
Ve daha sonra 12 Mayıs 2011‘de Irmak Okulları’nda basın ve protokolün de yer alacağı bir toplantı düzenlenecek ve kamuoyu bilgilendirilecek. Ondan sonra yine Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek programın önümüzdeki ders yılından itibaren daha geniş öğrenci gruplarına yaygınlaştırılması için çalışmalar başlayacak.
İlk pilot uygulamada gidilen ilk öğretim okullarında yaklaşık 2.000 öğrenciye “Paralimpik Okul Günleri” tanıtıldı. Böylece birkaç yıl içinde Türkiye’de Paralimpik Oyunları’nı ve engelli sporcuların neler yapabileceğini bilmeyen öğrenci kalmayacak. Projeye baştan beri destek veren Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç ve yardımcısı Murat Gürkan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve özellikle İl Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer İlhan Güneş’e bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.