Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda, öncelikle İstanbul’daki 45 okulda “Paralimpik Okul Günleri” yapılmasına karar verildi. Bu amaçla; önümüzdeki günlerde İstanbul Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TMPK arasında engellilik ve paralimpik oyunları konusunda okul çocuklarına farkındalık kazandırma projesi işbirliği protokolü imzalanacak. Amaç; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda öğretim gören çocuk ve gençleri, engellilik ve paralimpik oyunları konusunda bilgilendirmek ve yaşamsal farkındalık yaratmak. Aynı zamanda öğrencilere engellilik hakkında bilgi vermek, hem okuldaki hem toplumdaki engellilere karşı empati geliştirmelerini ve engellilerin rehabilitasyonuna katkı sağlamak.
Program içeriğinde, ilgili okullarda öncelikle 4,5,6 ve 7‘nci sınıf öğrencilerine önce görsel olarak bir konferansla engelli sporları, engelli insanların karşılaştıkları zorluklar ve paralimpik oyunları hakkında bilgi verilecek . Daha sonra ilgili okulun spor salonunda engelli sporlarından bir tanesi konusunda yapılacak bir gösteri müsabakası ile bu sporlar tanıtılmaya çalışılacak.

Haberin Devamı

Farkındalık
Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin programında olan “Paralimpik Okul Günleri” dünyada birçok ülkede uygulanıyor. Ülkemizde ise, yukarıda da belirttiğimiz gibi Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği işbirliği ile ilk defa bu adım atılacak ve daha sonra bu program ilk 45 okulda elde edilen deneyimlerle zenginleştirilerek, önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye çapında uygulanacak. Böylece çocuklarımız ve gençlerimiz ilerleyen yaşlarında hem paralimpik oyunları hakkında bilgi sahibi olarak yetişmiş olacaklar, hem de yolda bir engelli gördüğünde, çoğumuzun yaptığı gibi bir uzaylı görmüş gibi şaşırmayacaklar. Ve en önemlisi, engelli insanlarımızla bir arada olmaktan çekinmeyecekler. Onların da engelsiz insanlardan sadece farklı olduklarını ama engelsiz insanlarla eşit haklara sahip olduklarını ve engelsiz insanların bir çoğundan daha fazla çeşitli konularda başarılara ulaştıklarını görecekler.
Not: Tüm okurlarımızın yeni yılını kutlar, sağlık ve huzur dolu günler dileriz.