Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir süre önce Bitlis Tatvan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapan bir beden eğitimi öğretmenimizden mail aldık. Özetle, kendisinin bu okula yeni tayin olduğunu, gerçi bir spor salonları bulunduğunu, ancak içinde hiçbir malzeme olmadığını, bu duruma çok üzüldüğünü, destek olup olamayacağımızı sordu.

Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı (TESYEV) bu mail üzerine, hemen harekete geçti. 50 özel öğrencimizin eğitim gördüğü bu okula, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde basketbol, futbol, voleybol, hentbol, masa tenisi topları ve raketleri, t-shirtler, sağlık topu, plates minderi, plates topu, jimnastik çemberi, voleybol filesi gibi malzemeler toparlanarak gönderildi. Bize başvuran Nesrin öğretmenden daha sonra bir mail aldık; “Malzemeleri aldık, sağolun. Öğrencilerimiz çok sevindi. Bazı malzemelerle ilk defa karşılaştılar.”

Haberin Devamı

Bu malzemelerin kullanımı ile ülkemizde yaşayan 50 zihinsel engelli çocuğumuz spor yaparak çok keyif alacak, belki önlerine toplumla kaynaşmalarına destek olacak fırsatlar çıkacak. Onların sevinci bizim mutluluğumuzdur.

Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı (TESYEV) bu tip konularda son derece hassas olduğu bilinen bir vakıf. Ancak şunu da unutmamak gerekir, birçok hayır sever insanımız okullar yaptırarak eğitime ve engelli çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmaktadırlar. Sonra bu okullara doğal olarak kendi isimleri verilmektedir. Ama unutmamak gerekir ki, okulları sadece yaptırmakla iş bitmiyor. Onların ihtiyaçları da yine bu okulları yaptıranlar tarafından karşılanmalı diye düşünüyoruz. Bu konuda ülkemizde örnekler de fazlasıyla mevcut.