Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen hafta Alman Engelliler Spor Federasyonu ilk defa Hannover’de 2 adet Paralimpik Antrenman ve Hazırlama Merkezi kurmaya karar verdi. Bunlardan bir tanesi buz hokeyi, diğeri ise tekerlekli sandalye basketbolu için Hannover Spor Parkı’nda faaliyete başladı.
Aşağı Saksonya Eyalet Federasyonu’nun önderliğinde kurulan bu iki merkezde, öncelikle 2010 Vancouver Kış Paralimpikleri’ne hazırlanacak sporcular faydalanacaklar. Geçtiğimiz yıl engellilere uygun hale getirilen merkezlere yenilerinin ilavesi için Alman Engelliler Spor Federasyonu, tüm Eyalet Engelli Spor Federasyonları ile görüşmelerini sürdürüyor.
Ülkemizde ise, bırakın Paralimpik hazırlama merkezini, engelli sporcularımız birçok yerlerde salona giremiyor. Sokağa çıkamıyor. Ama lafa gelince herkes konuşuyor. Konuşanlar ne konuştuklarını bilmiyor. Üstüne üstelik bilmediklerini de bilmiyorlar. Sadece konuşuyorlar.
Almanya, Paralimpik Oyunları’na elit sporcularını böyle hazırlık merkezlerinde antrenman ve kamp olanağı sağlarken, ülkemizde 4 yıl önce çıkan “Özürlüler Yasası”nın 33‘üncü maddesi hâlâ uygulanmıyor. Çünkü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ndeki ilgili daire başkanlarının engelli sporları umurunda bile değil. Onlar sadece bunları yazıp, kamuoyu ile paylaştığımız için bize kızıyorlar. Hatta bir tanesi geçenlerde “Yavuz Kocaömer’in ismini duyunca tüylerim diken diken oluyor” demiş. Bu kafalarla giderlerse, daha çok “Tüyleri diken diken” olur. Bu yetkililer milletin ödediği vergilerle maaşlarını alıp, bu görevlere gelmiş insanlar. Dolayısıyla aldıkları maaşın hakkını da verecekler. Engelliler sporunun da bir Dünya gerçeği olduğunu anlayacaklar. Biz de onlara anlatana kadar yazıp, tüm sporu kucaklamayı öğrenmezler ise, kendilerini yakın bir sürede ismen de kamuoyuna tanıştıracağız.