Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta, Spor Genel Müdürlüğü, engelliler sporu konusunda “Antrenörlerimiz engelleri aşıyor” projesini başlattı.
2005’in Temmuz ayında kabul edilen Engelliler Yasası’na göre, Spor Genel Müdürlüğü’nün görevleri arasında olan bu proje çok önemli. Buna göre, 81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 1774 kadrolu antrenörler için muhtelif illerde üniversiteler, ilgili federasyonlar ile işbirliği yapılarak, birinci kademe yardımcı antrenör kursu gerçekleştirilecek.
Alt yapımızın eksikliği dolayısıyla, bu proje daha da önem kazanıyor. Şimdi merak edilen husus, bu 1774 kadrolu antrenörü, muhtelif engeliler spor dallarında eğitecek antrenör hocalarının bulunması. Bu bakımdan geç kalınmış da olsa, Spor Genel Müdürlüğümüzü bu girişimi için kutluyoruz. Buradaki en büyük güvencemiz ise Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı koordinesinde ilerleyen ERASMUS projesinin tanıtım toplantısında, aşağıdaki açıklamayı yapan Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’da.
“Bugüne kadar hep güzel konuşmalar yapıldı, yemekler yendi dağılındı. Kararların arkasının gelmediği dönemler geçmişte kaldı.”
Sayın Bakan son derece haklıdır. Yıllardır konuşulan birçok proje kağıt üzerinde kalmış, yapılan Spor Şuraları, harcanan milyonlarca para maalesef boşa gitmiştir.
Bugün engelliler sporlarından tekerlekli sandalye masa tenisi, tekerlekli sandalye tenisi, tekerlekli sandalye basketbolu, goalball gibi sporlarda, bundan 15 sene evvel, özellikle Almanya’dan Türkiye’ye getirilen antrenör hocalarının emeklerini unutmamak gerekir.
Tavsiyemiz, yeni dönemde, yine bu konuda da Almanya ile işbirliği yapılarak, daha çok antrenörümüzün yetişmesine katkı sağlamaktır.