Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hiç zannetmiyorum. Oğulcan 1998 doğumlu, Mersin Yahya Günsür Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri 4. sınıfında okuyan bir genç. 2002 yılında geçirdiği trafik kazası neticesinde, sol bacak semur kırığına bağlı büyüme disklerinin zarar görmesi neticesinde engelli duruma gelmiş. 2002-2007 yılları arasında Gata’da 5 defa ameliyatla bacağı uzatılmış. Yüzme sporuyla ilgileniyor.

2014 yılında, Nisan ayında İstanbul’da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Yarışları’nda, 50, 100, 400 metre serbest ve 100 metre sırt üstü kategorilerinde Türkiye 1’incisi oluyor.

Haberin Devamı

Yine 2014 yılında, Boğaziçi Kıtalararası Yarışı’na TBSS bağlı olarak katılıyor, 14-18 yaş grubundaki tüm normal sporcuların derecelerini geçmesine rağmen, engelli kategorisinde katıldığı için, ikincilik veriliyor.

Daha sonra Aralık 2014’de Milli Takım seçmelerinde Türkiye Yüzme Şampiyonası yapılıyor, burada da Oğulcan yine 4 kategoride 1. oluyor. Sorunu ise klasifikasyonu yapılarak 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılabilmek idi. Maalesef birtakım ihmalkârlıklar ve ilgisizlikler yüzünden şu anda katılması çok zor görünüyor. Ülkemizde Oğulcan gibi binlerce gencimiz var.

Bu sütunlarda birkaç hafta evvel ‘Spor Yapmak İstiyorlar’ başlıklı yazımıza bir iki kişiden ipe sapa gelmez yorumlar gelmişti. “Falanca kent’te engelli 4500 gencimize Büyükşehir Belediye spor yaptırıyor. Birileri Yavuz Kocaömer’e anlatsın” falan diye. Ülkemizde laf atmaya meraklıyızdır da, hizmet etmeye gelince sesimiz çıkmaz.

Yeni hükümetimizin bir an evvel kurulmasından sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü bir sistem içinde bu sorunlara çözüm bulmak zorundadır.