Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CNN International’da temmuz boyunca Türkiye’deki golf sahaları ve Türkiye’nin golfteki gelişmesi 10’ar dakikalık programlar halinde defalarca yayınlandı. Daha sonraki günlerde CNN Türk’te Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yapılan bir söyleşide böyle bir reklamın 77 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi. Kanaatimize göre böyle bir reklamın bedeli olamaz. Belki 77 milyon doları verirsiniz, haftalarca, aylarca reklamınızı yaptırırsınız, ama reklam olmaktan öteye geçmez. Dolayısıyla CNN International’da yayınlanan programın bize göre Türkiye’nin tanıtımı açısından parayla ölçülemeyecek kadar büyük önemi vardır.
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu oldukça dertli.  “Bu ülkede golf bazı insanlara dokunuyor. Ağrı, Doğu Beyazıt, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Urfa’dan golfcüler çıkardıkça ‘golf zengin sporu’ sözünden döndüler, bu kez de çevre sorunları bahanesiyle karşımıza çıktılar. Bizim iki ana amacımız vardır. Birincisi; ülkemizi uluslararası golfle temsil etmek, ikincisi; bir endüstriyel olan golf sporundan turizm gelirlerimizi artırmak” diyor.

Haberin Devamı

İddialı hedefler
2008’de Antalya Belek en iyi golf merkezi ve golf sahaları seçiliyor. Golf Federasyonu’nun hedefleri ise, hem ülkemizde alışmadığımız türden, hem de oldukça iddialı. 2012 Dünya Şampiyonasını ülkemize getirmek, 2015’te 100 golf sahasına çıkmak ve 2009 Akdeniz Oyunları’nda daha önce bir gümüş madalya kazanan erkek golfcülerimizin yanında bayan golfcülerimizin de madalya almalarını sağlayacak çalışmaları yapmak. Ve bu yıl Avustralya’daki Dünya Şampiyonası’nda ilk 10‘a girmek.
Belek’in bir özelliği de dünya da sahil şeridinde 10 km. içine yayılmış 14 golf sahasına sahip olmak. Bunun bir benzeri dünyada yok. Ancak ülkemizdeki koşulları bilen biri olarak, bu golf sahalarının, bir başka deyişle idaresinin şu anda yakalanmış olan Avrupa standartlarından aşağı düşmemesi. Golf sahalarını zaman zaman gezen ve oynayan biri olarak bu konuda endişelerimizi de belirtmek zorundayız. Örneğin daha önce de bu sütunlarımızda belirttiğimiz gibi Kaya Eagles Golf Club’un, golf sahasının açıldıktan sonraki idari bakımından içler acısı hali umarız düzelmiştir.
Ahmet Ağaoğlu ve ekibi yukarıda belirtilen hedeflere ulaşır. Yeter ki, hiçbir iş yapmayıp, sadece eleştirmeyi marifet zannedenler gölge etmesinler.