Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta sonu Mardin’de idik. Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan ile birlikte, daha önceden yapılan bir plan gereği Mardin Kızıltepe Engelliler Spor Kulübü’ne 11 adet basketbol sandalyesi, eşofmanları, ayakkabıları ve basket toplarını götürdük. Böylece bir ilimizde daha tekerlekli sandalye basketbol kulübü (TESYEV) Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş oldu. Bunun yanı sıra, önümüzdeki hafta yola çıkacaklarla birlikte, 25 engelli vatandaşımıza da normal binek sandalyesi teslim edildi ve edilecek.
Ancak, Mardin’in tesis konusunda eksikleri var. Mardin’in içindeki kapalı spor salonu hem kapasite olarak çok düşük, hem de engellilere uygun değil. Nüfus bakımından Mardin 2 tekerlekli sandalye basketbol kulübüne sahip olabilir.

Haberin Devamı

Destek sürecek
Şimdi sıra GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE. Mardin’e yapılacak, örneğin 2500 kişilik bir model spor salonu yalnız tekerlekli sandalye basketbolu için değil, son yıllarda önemli gelişmeler gösteren diğer salon sporları konusunda da Mardin’de daha çok gerçek lisanslı, aktif sporcuların sayısının artmasını sağlayacak.
31 Mayıs günü Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Sevgili Prof. Dr. Serdar Bedii Omay‘ın konuğu idik. Öğrenci kardeşlerimiz, engelli sporcularımız ve aileleri ile bir söyleşi yaptık.
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) önümüzdeki dönemde tekerlekli sandalye spor kulüpleri olmayan illerimizde kulüpler açmaya ve onları desteklemeye devam edecek. Her şeyi devletten beklemenin mümkün olmadığını, her zaman olduğu gibi bir kez daha hatırlatalım.
Ayrıca özverili çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Cevat Ercan‘a ve İstanbul’daki 7,5 yıl valiliği süresince engelliler konusundaki her isteğimizi yerine getiren Sayın Muammer Güler’e de bizlere Mardin’i hatırlattığı için şükranlarımızı sunuyoruz.
Mardin engelliler sporuna desteklerimiz devam edecek.