Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

29 Ağustos10 Eylül arası Londra’da yapılacak Paralimpik Oyunları’nın açılışının İngiltere Kraliçesi Elizabeth tarafından yapılacağı kesinleşti. Ayrıca Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da açılışta bulunacağını teyit etti.

Bize gelince, şuana kadar açılışta Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcısı seviyesinde katılacağımız biliniyor.

2004 Atina ve 2008 Pekin Paralimpik Oyunları’na Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere gibi ülkelerden, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Spor Bakanlığı seviyesinde katılımlar olmuştu.

Paralimpik Oyunları, 140 ülkeden 4 bin sporcunun katılacağı, Dünyanın ikinci büyük spor organizasyonu. Şuana kadar 1,5 milyon bilet satıldı 8.500 basın mensubu akreditasyonunu yaptırdı.

2020 adaylığı

Haberin Devamı

2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na adaylığımız kesinleştikten sonra, Londra Paralimpik Oyunlarının açılışı, devlet büyüklerimizin orada bulunarak İstanbul’a destek vermeleri için bir fırsat. Sadece Gençlik ve Spor Bakanımız değil, Başbakanımızın Olimpiyat Oyunları açılışına gideceğini düşünerek, Cumhurbaşkanımızın açılış törenlerine katılması, Türkiye’nin, yurtdışında paralimpik oyunlarına verdiği değerin bir göstergesi olacaktır.

Bunun yanı sıra, o tarihlerde Londra Büyükelçiliği’nde yapılacak bir kokteyl ile IOC ve IPC temsilcilerinin de davet edilmesi muhakkak faydalı olacaktır. Ancak Londra Büyükelçiliğimiz 2008 senesinde, Pekin Büyükelçiliği’nin, paralimpik oyunları sırasında Türk sporculara verdiği bir kokteylde yaptığı gibi büyükelçilikten birilerine aratarak, gayri ciddi bir davet şekli içine girmeyeceğini de umuyoruz. Bahsettiğimiz zamanın Çin Büyükelçisi çoktan emekli oldu. Ama bu tip ciddiyet dışı davranışlar her zaman hatırlanıyor ve ülkemiz için de olumlu bir referans olmuyor.