Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Londra Paralimpik Oyunları 29 Ağustos Çarşamba günü yapılacak açılış töreni ile başlıyor. Bilindiği gibi ülkemiz, tarihindeki rekor katılımcı sayısı olan 67 sporcu ile oyunlara iştirak edecek. Londra Paralimpik Oyunları’ na toplam 150 ülkeden 4200 sporcu katılacak. Bu da Paralimpik Oyunları tarihinde en yüksek katılım. Bunun yanı sıra bayan sporcu sayısı ise 1.513. Bu da bir katılım rekoru.
2000 yılında Sydney Paralimpik Oyunlarına 990 bayan sporcunun katıldığını belirtirsek, aradan geçen 12 yılda engelliler sporlarında bayan sporcu sayısının artışı daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar.
Diğer bir rekor ise bilet satışlarında. Toplam 2.2 milyon biletin 20 Ağustos itibari ile 2 milyon adedinin satılmış olması.
Bedensel engelli sporcularımız; Halter, Okçuluk, Atıcılık, Atletizm, Masa Tenisi, Yüzme ve Tekerlekli Sandalye Basketbol branşlarında yarışacakken, görme engelli sporcularımız; Futsal 5-A-Side , Atletizm , Judo ve Goalball branşlarında ter dökecekler. Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’muza bağlı bir atletimiz de yarışmalarda ülkemizi temsil edecek.
Protezli engelli atlet Luis Carlos Martins Goncalvesin geçtiğimiz Haziran ayında Hollanda‘da yapılan IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası’ nda kazandığı 2 altın madalya bu sporcunun dopingli çıktığı tespit edilince geri alındı. 400 metrede gümüş madalya kazanan atletimiz Semih Deniz, böylece altın madalyanın sahibi oldu.
Alman devlet televizyonları, Londra’ ya 200 kişilik bir ekiple gidiyor ve toplam 65,5 saat yayın yapacak. Bakalım bizim milli televizyonumuz “TRT” kaç saat yayın yapacak ?
Sizlere Londra’ dan biraz gecikmeli de olsa yarışmaların perde arkası ile ilgili görüşlerimizi bu sütunlarda aktarmaya çalışacağız.