Özellikle Bedensel Engelliler ve Görme Engelliler Spor Federasyonu, özellikle son zamanlarda kurallara uygun çalışmıyor ve bundan da öncelikle bu federasyonlara bağlı sporcularımız zarar görüyor.
Bu konuda yapılması gereken; Gençlik ve Spor Bakanlığı başkanlığında engelli spor federasyonları ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ilgililerinin bir araya getirilerek, federasyonlara gerekli önerilerin ve talimatların verilmesi. Aksi halde, özellikle bu iki federasyonumuz, uluslararası camiada ülkemizin ismini eleştirilere muhatap etmeye devam edecek. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nde bu konuda birçok yazılı belge mevcut.
Almanya, son yapılan Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonaları’nda, kadınlarda ikinci, erkeklerde üçüncü oldu ve Almanya medyası tarafından bu sonuçlar büyük başarı görülerek, okuyuculara ve dinleyicilere aktarıldı.
Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız ise aynı turnuvada Avrupa Şampiyonu oldu. Bir iki yayın organında çıkan haberlerin dışında kimse konu ile ilgilenmedi.
1948 yılında kurulan Alman Engelliler Spor Federasyonu, 2017 yılındaki ikincilik ve üçüncülük için bu kadar sevinirken, 1990 yılında, yani 42 sene sonra kurulan ülkemizdeki ilk engelliler spor federasyonuna bağlı bir Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonu olması, herhalde bu konuları fazla bilmediğimiz için pek üzerinde durmadık. Almanya ile Türkiye arasındaki gerginlik bu iki ülkenin Paralimpik Komiteleri’ne de sıçradı. Alman Milli Paralimpik Komitesi’nin kendini bilmez bir Genel Sekreteri, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne yapacağı işleri öğretmeye kalkınca gerekli cevabı aldı ve şu anda ilişkiler dondurulmuş durumda.
6-9 Eylül arası Abu Dabi’de yapılacak Uluslararası Paralimpik Komitesi Genel Kurulu’nda bir araya gelerek bu ‘Her şeyi ben bilirim’ diyen Genel Sekretere sahip Almanlarla son bir görüşme daha yapılacak.