Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İçinizde Faruk Öztimur ismini hatırlayanlar muhakkak vardır. Vefat edeli 3,5 sene oluyor. Rahmetli Öztimur, ülkemizde ilk engelliler spor kulübünü kuran, zamanında TRT kanalında ilk engelliler programını yapan ve engellilerle ilgili ilk “Yaşama Sevinci” isimli dergiyi çıkaran kardeşimizdi.

Sözünü esirgemeyen, dik çıkışlarına rağmen engelli camiasında sevilen, sevilmekten öte de hizmetleri geçmiş bir kardeşimizdi. Kendisi ile birlikte Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ni ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nı birlikte kurduk. Zaman zaman görüş ayrılıklarımız olsa da karşılıklı sevgi ve saygımızdan hiçbir şey eksilmedi. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Haberin Devamı

Paralimpik Oyunları

2010 senesinin Mayıs ayında, ülkemizde Paralimpik Oyunları ile ilgili yapılan bir araştırmada şöyle bir sonuç ortaya çıkmıştı. Engellilerin yaptığı spor faaliyetleri ile ilgili sorulara, ankete katılanların ‘yüzde 72,4’ü bilgim yok’ cevabını verdi. En çok tanınan sporun ise “yüzde 14,7 tekerlekli sandalye basketbolu” olduğu ortaya çıktı. Eminiz ki aradan geçen 5 seneden sonra bugün, benzer bir kamuoyu araştırması yapılsa, engelli sporlarını bilenlerin daha fazla arttığını hiç zannetmiyoruz. Bunun nedenlerini de bu ülkede spor yönetiminde olan insanlarımız bizden daha iyi bilirler.

Engelliler Golfü

Bundan 8 yıl önce, Golf Federasyonu Başkanı kardeşimiz Ahmet Ağaoğlu, “Engelli gençlerimizi golf sporuyla tanıştıralım, golfe başlatalım” dediğinde, epey heyecanlanmıştım. Yapılan çalışmalarda, yetiştirilen birkaç golfçümüz Avrupa çapında da başarılar elde ettiler. Ancak Golf Federasyonu’nun son senelerde yeni engelli golfçüler yetiştirme konusunda yaptığı herhangi bir çalışmayı duymadık ve görmedik.

Umarız önümüzdeki dönemde yine seçmeler yapılır ve yeni engelli golfçüler yetişerek, ülkemizi yurtdışında temsil ederler.