Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta, internet medyamızdan derlediğimiz engelliler sporu ve sporcular ile ilgili kısa kısa notlar aktaracağız size.

Türk Silahlı Kuvvetleri Engelliler Spor Kulübü’nün milli basketbolcusu Samet Toptaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, engeli nedeniyle çocukluğunu yaşayamadığını, tekerlekli sandalye basketbolu sayesinde hayatının 360 derece değiştiğini söyledi. Sevgili Samet Toptaş’ın bu sözleri birçok engelli çocuğu olan ailemize örnek olmalı. Spor sayesinde engelli insanlarımız kendine olan öz güvenlerini kazanırken, ayrıca toplum içinde de engelliler ile ilgili “hiçbir şey yapamaz” imajını da ortadan kaldırıyorlar.

Haberin Devamı

Engellerini pota altında aşan Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.Ligi takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un iki kadın oyuncusu Nazire Duru ve Saliha Yıldırım yaptıkları açıklamalarda, basketbolla hayatlarında yeni bir sayfanın açıldığını belirttiler. 6 yıl önce bir arkadaş tavsiyesiyle bu sporla tanıştığını belirten Duru “Daha önce Belediye’nin açtığı dikiş nakış kurslarına gidiyordum. Okuma yazmayı da 25 yaşında burada öğrendim. Tavsiye üzerine basketbola başladım. Şimdi seyircilerin önünde basketbol oynamanın heyecan ve gurur verici olduğunu görüyorum“ dedi.

7 yıldır basketbolla ilgilendiğini söyleyen Saliha Yıldırım ise, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ettikten sonra, spora başlamadan önce vaktinin çoğunluğunun dört duvar arasında geçtiğini dile getirdi. “Sahaya indiğim zaman, dünyam, evim her şey burası oluyor. Başarmak çok güzel“ diye durumunu anlattı.

Güney Kore’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Görme Engelliler Dünya Oyunları‘nda Türk Milli Futbol Takımı altıncı oldu. Başkent Seul’de gerçekleştirilen oyunlarda, beşincilik maçında Japonya ile karşılaşan Milli Takımımız, tarihinde ilk kez katıldığı organizasyonu altıncı tamamladı. Görme engelliler sporu konusunda ülkemizde önemli gelişmeler oluyor. Umarız sporla ilgili yetkililerimiz de bunun yakın zamanda farkına varırlar.

Senelerdir hep aynı şeyleri yazıp söylüyoruz. Engelli sporcularımıza, engelli spor kulüplerine, hangi engel gurubunda olursa olsun, verilen ve verilecek destekler boşa gitmiyor. Yeter ki bu guruplar ve bağlı olan federasyonlar işlerini ciddiyetle, birbirlerini zor duruma sokmadan yapmaya devam etsinler.