Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta size, kısa kısa bazı bilgiler vermeye çalışacağız. Seçimler öncesi, yani seçimlere şurada iki aydan az bir zaman kala, mevcut spor yönetimini eleştirmeyi doğru bulmuyoruz. Büyük bir ihtimalle, seçimlerden sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki gelişmelere bağlı olarak, yeni bir ekip işbaşına gelecek, o zaman kendilerine dilimizin döndüğü kadar engelliler sporunu anlatmaya ve eleştirmeye çalışacağız.

BESF

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 22 Mart’ ta yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda, Arif Uztürk başkanlığında yeni bir yönetim göreve geldi. Kendilerine başarılar diliyoruz. Onların başarısı Türkiye’nin başarısıdır.

Haberin Devamı

Rio 2016 Paralimpik Oyunları’na bir buçuk seneden az bir zaman kala, yeni federasyon yönetiminin işi oldukça zor. Bir yandan ödenek bulup Paralimpik Oyunları’na katılma konusunda puan kazandıracak Dünya çapındaki yarışmalara katılacak takımları ve sporcuları hazırlamak, diğer yandan Türkiye’deki etkinlikleri idare etmek, devraldıkları federasyonda oldukça zor bir iş. Allah yardımcıları olsun.

Goalball

2-6 Nisan tarihleri arasında İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Malmö Lady and Men İntercup 2015 Turnuvası’nda, Erkek Milli Takımımız şampiyon olurken, Bayan Milli Takımımız turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Bayanlarda, Yunanistan, Almanya, İsveç, Rusya, İspanya, Japonya, İngiltere, Finlandiya, Danimarka, Amerika, Belçika ve Bayan Milli Takımımız olmak üzere dünyanın en iyi 12 milli takımı katılırken, erkeklerde ise, Japonya, Belçika, Almanya, Finlandiya, İsveç, Macaristan ve Erkek Milli Takımımız ile birlikte 7 ülke katıldı.

1999 yılında, bir çuvala koyarak Türkiye’ye ilk getirdiğimiz çıngıraklı Goalball topları ve daha sonraki seminerlerle desteklenen Goalball’daki bu başarı küçümsenmemelidir.

Muhakkak ki o tarihten beri federasyon yönetim kurullarının katkısı olmuştur. Ama en büyük katkının antrenör Gökhan İnce’ye ait olduğunu unutmayalım.