Bu hafta sizleri engelliler sporu ile ilgili bazı olumlu gelişmelerin yanı sıra, bazı içimizi sızlatan örnekleri de vereceğiz.
Bilecik’ten bir anne, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne başvuruyor. ‘’5,5 yaşında SP’li bir kızım var. 10 aylık iken fizik tedaviye, 2 yaşında bireysel eğitime başladı. Son 3 yazdır (yaz diyorum çünkü kapalı havuz yok, inşaatı tamamlanmadı henüz) yüzme dersi alıyor, ders dışında annesi olarak ben de yüzdürüyorum. Yüzmeyi çok seviyor, havuzdan her çıkışında ağlıyor. Bilecik’te imkanlarımız kısıtlı ama hafta sonları Kocaeli’ye gidebiliriz. Kızımı, Paralimpik Oyunlara hazırlamam konusunda tavsiye ve yardımlarınıza ihtiyacım var.”
Umarız Kocaeli İl Spor Müdürlüğü bu kardeşimize destek olur. “Eskişehir’de üniversite havuzuna kabul edilmedik“ sözü bizi ziyadesiyle üzdü. Engelliler konusunda hassas olan Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bilgilerine sunulur.
Mayıs ayında Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den bir davet aldık. Yurt dışında olduğumuz için bu açılışa katılamadık. Konu, engelli, engelsiz sporcuların buluşacağı Türkiye’nin ilk “Engelsiz Eskirim Okulu” salonunun açılışı ile ilgiliydi. Daha sonra bir haber alamadık, bu engelsiz eskrim okulu acaba şu anda kaç öğrenciye bunun eğitimini veriyor? Eğitimini veren eskrim hocaları engelliler konusunda daha önce eğitilmişler mi? Ülkemiz için yeni bir spor branşı olan engelli eskrimine destek olmak hepimizin borcudur.
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi, Pekin Paralimpik Oyunları‘nda okçulukta ülkemize altın madalya kazandıran Gizem Girişmen, şimdi Paralimpik Komitesi Sporcu Konseyi’ni kurmak için gerekli hazırlıkları yaptı.
Sporcu konseyinde :
- Paralimpik Oyunlara katılmış,
- Sporun temsil ettiği değerlere bağlı ve saygılı,
- Ülkesinde ve Dünyada spor ile ilgili gelişmeleri takip eden,
- Yabancı dil bilgisine (tercihen İngilizce) hakim,
- Sporcu komisyonda aktif çalışabilmek için gerekli istek ve zamana sahip,
5 sporcudan oluşan komite önümüzdeki dönemde çalışmalarına başlayacak.