Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

15-21 Temmuz tarihleri arasında Kanada’nın Ottawa kentinde ilk defa Dünya 25 yaş altı Bayanlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası düzenlendi. Turnuvaya Meksika, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Güney Afrika, Japonya, Kanada ve Almanya katıldı.
Amaç; Bayanlar Tekerlekli Sandalye Basketbolunda alt yapının daha cazip hale gelebilmesini sağlayıp, buradan yetişecek oyuncularla, bayanlar basketbolunun gelişmesine katkıda bulunmak. Şampiyonanın final maçında Avustralya’yı 66-39 yenen Amerika Birleşik Devletleri Dünya Şampiyonu oldu. Türkiye’den de ses yok.
Zar zor biraya getirilen bir Bayan Milli Takımımız, büyüklerde eleme turları olmadan Avrupa şampiyonası’na katılıyor. Ancak, alt yapı çalışmaları son 3 senedir devamlı göz ardı ediliyor. Ne kulüplerimiz ne de Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bu konuda henüz bir kalıcı alt yapı çalışma programı hazırlamış değiller. Böyle devam ederse de, bir süre sonra Bayanlar Milli Takımında yer alacak sporcu dahi bulunması çok zorlaşacak.
Tavsiyemiz, federasyonumuzun, Alman Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu ile ilişki kurarak, onların bu alt yapıyı nasıl oluşturduğunu araştırmaları ve bir an evvel kulüplerimizin de çalışmalara başlaması.

Haberin Devamı

TESYEV’den destek
Tekerlekli sandalye basketbolunun, en pahalı ve bu bakımdan temini zor olan spor sandalyelerini TESYEV, temin edip kulüplere bedelsiz olarak vermeye devam ediyor. Son olarak geçen hafta 13 kulübümüz için 45 adet spor sandalyesi siparişi verildi. Bu kulüplerimiz; Amasya Gümüşhacıköy Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, İzmir Bucalı Engelliler Spor Kulübü, Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü, Adana Engelliler Spor Kulübü, Yalova Ortopedik Engelliler Spor Kulübü, Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Hakkari Sümbül Engelliler Spor Kulübü, Hakkari Yüksekova Engelliler Spor Kulübü, Osmaniye 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü, Batman Engelliler Spor Kulübü, Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Giresun Engelliler Spor Kulübü. Toplam maliyet ise yaklaşık 300.000.- Türk Lirası’dır. İlgilenenlere duyurulur.