Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ( TESYEV )’in bir tanıtım filmi çekilecekti. Milli basketbolcularımızdan Hüseyin Beşok, Kaya Peker ve Ömer Onan’ın oynayacağı bu kısa film için, 3 tanede tekerlekli sandalyeli basketbol oyuncusu gerekiyordu. Beşiktaş Tekerlekli Sandalyeye Takımı menajerliğine baş vuruldu ve olumlu cevap alındı.
Çekimden bir gün önce  yazı ile  Beşiktaş Kulübü’nden izin isteniyor. Bunun üzerine önce, Pazarlama Departmanı’ndan organizasyon sorumlusu Hande Aygün olumlu yaklaşıyor. Ve onayın Genel Koordinatör Levent Çifter’den alınacağı bildiriliyor. Aynı gün öğlenden sonra vakfı arayarak şunları söylüyor: “Galatasaray’ın Swissotel’de gerçekleşen akşam yemeğinden sonra, Akşam Gazetesi ‘Devlerin buluşması’ diye başlık attı. Yavuz Kocaömer, Özhan Canaydın ve Aziz Yıldırım’ın  isimleri geçti. Beşiktaş Spor Kulübü’nün temsili ise eski başkan Serdar Bilgili ile geçiştirildi. Ayrıca siz TESYEV olarak spor kulüplerine aynı uzaklıkta değilsiniz” diyerek  Levent Çifter’in onaylamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Hadi buyrun bakalım !!
Bir kere Levent Çifter TESYEV’i ve TESYEV’in, Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve oyuncularına verdiği desteği nerden biliyor? Farz edelim ki böyle bir destek yok. İstenen, 3 engelli sporcunun bu tanıtım filminde rol alarak Türkiye tarafından tanınmasıydı. Yani bu Levent Bey denen şahıs, şimdi TESYEV’i mi zor durumda bıraktı ? Böyle bir şeye zaten gücü yetmez. TESYEV on binlerce engelli vatandaşa yalnız sporda değil , tüm yaşamlarında hizmet veren bir sivil toplum örgütüdür. Bu kurumun yaptıklarını önce bilmek ve anlamak gerek. Bütün bunlar bir yana o 3 engelli Beşiktaşlı basketbolcunun günahı neydi ki böyle güzel bir tanıtım filminde oynamalarına izin verilmedi ? Nedir bu kin? Niyedir bu  hırs ? Sonra lafa gelince sporda kardeşlikten bahsediliyor. Şimdi TESYEV’de bu kişiye kızıp, bundan sonra Beşiktaş Engelliler Spor Kulübünü gözden mi çıkarmalı ? Turnuvalara davet etmemeli mi? Gerektiğinde destek vermemeli mi ? Böyle bir şey nasıl olabilir ? Bu kafadaki insanlar nasıl spor hayatının içine girip de böyle mevkilerde çalışabilirler ?
Bu zatın bilmediği bir şey daha var. Sevgili Yıldırım Demirören’e de Galatasaray Kulübü yetkilileri tarafından adı geçen balo daveti yapılmış ve kendileri mazeretleri dolayısıyla katılmamışlardır. Ne olursa olsun, hele engelli sporcuları böyle basit hesaplar içinde kullanmak hiçbir spor adamına yakışmaz.