Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin yurtdışındaki itibarı, zamanın millet vekili Suat Kılıç’ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gelmesiyle bitti.

Tabii ki ülkemizdeki engelliler sporu dünyanın liderleri arasında sayılmıyor. Ama, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, özellikle Avrupa, Asya’nın bir bölümü, Afrika’nın bir bölümü ve Amerika’da, Türkiye’nin de bu konuları bildiğini, gerektiğinde elini taşın altına koyduğunu, bazı şeylerin değişmesi gerektiğini, dünya platformunda yüksek sesle dile getirince, birden etrafında, aynı görüşte olan ülkelerin desteği oluştu.

Haberin Devamı

2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Sir Phill Craven’in oğlunun müdür olarak atanması ve bu konuya bizlerin karşı çıkması elimizi daha da güçlendirdi.

Ancak, yukarıda adını verdiğimiz eski bakan, “Bu konulara gerek yok” diyerek bir kalemde sildi attı. Fazla ileri gitmeyelim ama 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın İstanbul’a gelmeyişinin nedenlerinden bir tanesi de ülkemizin Türkiye Milli Parlimpik Komitesi’ne gereken desteği vermemesinden kaynaklanmıştır.

2024’e zaten aday değiliz. 2028’de aday olur muyuz o da henüz belli değil. Ama bugünden ilerisi için, gençler için çalışılması gerektiğini Sevgili Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a bir kez daha hatırlatalım.

Hep aynı şeyi söylüyoruz. Eğer engelliler sporunda, bir sistem kurulmazsa böyle bir şeyler yapıyoruz diye ortalıkta dolaşmaya devem eder. Engelli spor Federasyonları’nın personelinin bir kısmı dünyadaki ilişkilerin nasıl olduğunu dahi bilmiyor. Eğitim şart.

Hele Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun bir genel sekreteri var ki, “Evlere şenlik.”

O da bir başka yazı konusu!