Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mayıs ayında Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı(TESYEV)olarak Mardin Kızıltepe’ de kurduğumuz tekerlekli sandalye basketbol takımı çalışmalarına devam ediyor. Çok basit bir sorun olan forma ve eşofman konusu da İlçe Spor Müdürlüğü tarafından halledildi. Ayrıca Mardin Valiliği antrenmanlar için servis ihtiyacını da sağladı. Kızıltepe Kaymakamı, Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü’nün belirttiğine göre hem maddi hem manevi destek sözü verdi. Bu arada 2 oyuncu milli takım seçmelerine çağrıldı. Yani isteyince her şey oluyor. Yeter ki, engelli insanlarımız acınacak kişiler olarak görülmesin.
Siirt’te ise, malzemeleri yine TESYEV tarafından temin edilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun verdiği bir kararla bu sene liglere alınmadı. Ve federasyon haklı. Zira Siirt’ teki basketbol salonunun çizgileri ile duvar arasındaki mesafe sadece 40 cm. Aslında yürüyen basketbola bile uygun olmayan bir salon.

Haberin Devamı

Girişimlere başlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda gerekli girişimlere başladı. Ancak bu sezona yeni salonun yetişmesi veya mevcut salonun düzeltilmesi mümkün değil. Kim bilir o salon kaç senesinde spordan anlamayan kimler tarafından inşa edildi. Ancak, Siirt’teki engelli basketbolcular çalışmalarını üniversite spor salonunda ve diğer uygun yerlerde yapmaya başlayacaklar. Muhtemelen mart ayında bir açılış töreni yapılacak ve Siirtli engelli gençlerimiz de önümüzdeki yıldan itibaren bölgesel ligden başlayarak, tekerlekli sandalye basketbol liglerine dahil olacaklar.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlere yeni yapılan atamalarla gelen genel müdürler, il müdürleri zaman geçirmeden engelliler sporunu öğrenmek zorundadırlar. Aksi halde bu sporların ülkemizde gelişmesi ve Dünya’daki yarışmalarda sporcularımızın başarılı olması tesadüflere kalacaktır.