Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu üç senedir tekerlekli sandalye basketbol maçları için tahsis edilmiş durumda. Özellikle geçtiğimiz yıl Avrupa Gençler Şampiyonası’nın burada yapılması dolayısıyla, salonda eksik olan birkaç düzenleme de tamamlandı. Ama, o engelli sporuna tahsis kağıt üzerinde kaldı. Neden mi? Bu sezon, örneğin Galatasaray  Beşiktaş gibi bir derbi maçı Pazartesi akşamı oynandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gerekçesi “Pazar günü salon dolu”  O zaman Sayın Tamer Taşpınar ‘a sormak gerekir : “Madem böyle de neden bu salonu engelli maçlarına tahsis ediyoruz” dediniz ? “Madem tahsis ettiniz, neden sözünüzde durmuyorsunuz ?” Burada öncelikli olarak tekerlekli sandalye basketbol lig maçları ve turnuvaları oynanmayacak mıydı ? Çıkarın artık kendi deyiminizle şu “At gözlüklerini !”. Sporun tamamını kucaklayınız.

Haberin Devamı

Antalya ‘da durum
24 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’ nda Akdeniz Engelliler Spor Kulübü ile, İzmir Bornova Barış Gücü ligin erteleme maçına çıkacaklar. Salona gidiyorlar potalar yok . Gerekçe “Basketbol sezonu kapandı, potaları kaldırdık.” Hadi buyrun bakalım ! Lafa gelince engellilere destek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, kendisine şartlı olarak tahsis edilen bu spor salonunda istediğini yapıyor. Bu durum karşısında İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu devreye girip Dilek Sabancı Salonu’ndaki bir hentbol maçını erteleyerek İzmir’den gelen takımın maçını oynamadan geri dönmesini engelliyor.
İşte Türkiye’de engelliler sporu böyle yapılmaya çalışılıyor. Antalya’da ise durum galiba biraz farklı. Bırakın spora destek vermeyi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta memurları, engelli dilenciyi herkesin gözü önünde darp edip, sonra da çelişkili ifadelerle işi örtbas etmeye çalışıyor. Bize de bunları yazdığımız için kızıyorlar. Önce görevinizi yapıp, verdiğiniz sözleri tutacaksınız, eğer sizleri haksız eleştirirsek o zaman bizlere kızma hakkınızın doğacağını unutmayacaksınız. Yoksa daha uzun süre bu köşemizde “misafir” olursunuz.