Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili Tamer Taşpınar İstanbul’dan ayrılarak, Bursa’daki görevine başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bursa’dan gelen Ömer Gümüş ise, İstanbul’da ki görevi devraldı. Kendisini tanımıyoruz. Ama İstanbul’daki engelli sporları ile ilgili bazı sorunları, ileride doğacak anlaşmazlıkları önlemek bakımından burada kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
1- Bahçelievler’deki Engelliler Spor Salonu’nun zemini biraz hızlı koşarsanız düştüğünüz zaman neredeyse ayağınızı kıracak şekildedir. Tamer Taşpınar, burada yenileme çalışmalarını başlatmıştı. Bunun biran evvel bitirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu salon, adı üzerinde, önce engelli sporcuların antrenman ve maçlarına tahsis edilmelidir.
2- Ahmet Cömert Spor Salonu’nda uluslararası turnuvalar hariç, öncelikle engelli spor turnuvaları ve tekerlekli sandalye basketbol müsabakaları yapılmaktadır. Örneğin; Galatasaray, Beşiktaş ve İstanbul Engelli Yıldızlar gibi Süper Lig’in en üstteki takımları arasındaki maçlar pazar sabahı saat 11.00‘e konmaktadır. Bunu hangi şube müdürünüz organize ediyorsa lütfen kendisini ikaz ediniz. Bu maçlar muhakkak öğlenden sonra oynanmalıdır ki gelecek seyirci sayısı artsın. Bu arkadaşlarınız utanmasalar neredeyse sabah 07.00’ye koyacaklar tekerlekli sandalye basketbol maçlarını.
3- İstanbul’daki her spor salonu engellilere uygun hale getirilmelidir. Zaten bu da 2 sene içinde yasa gereği yapılmak mecburiyetindedir. Ama Ömer Gümüş belki de siz bu süreyi kısaltırsınız. Batıda engelli spor salonu, çok özel haller dışında engelli spor salonu - engelsiz spor salonu diye bir ayrımı yoktur. Herkes aynı salonlarda spor yapar. Çünkü herkes için ulaşılabilirlik mevcuttur.

Haberin Devamı

Acımayın !
4- Siz siz olun engelli sporculara acıyarak bakmayın. Bazı kendini bilmezlerin söylediği gibi , engelli sporu “DANDİK” değildir. Birçok branşta kıran kırana engelsiz sporcular gibi yapılan spor branşlarıdır. Ayrıca Özürlüler Yasası’nın 33’ncü maddesine göre 4 senedir bağlı bulunduğunuz Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bu yasa hükmünün hiçbir maddesini yerine getirmemiştir. Genel Müdürlüğünüzden alacağınız izinle, bizim de desteklerimizle İstanbul’da bu maddeleri uygulamanız hiç de zor olmayacaktır. Tekrar başarı dileklerimizle.