Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son zamanlarda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Meclis Başkanımız, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz çeşitli vesilelerle 2020 İstanbul Olimpiyatlarına (doğrusu 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları) aday olacağımızı çeşitli platformlarda dile getiriyorlar. Bu konuda karar verecek organ İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu. Orada karar alındıktan sonra Türkiye Milli Olimpiyat Komite’miz gerekli başvuruyu yapacak.
Şu sıralarda Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun yetki ve sorumluluklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretme yönünde yasa hazırlıkları var. Dünya’ya baktığımızda doğrusu da bu. Zira Hazırlık ve Düzenleme Kurulu artık bize göre işlevini yitirdi. 1992 yılında çıkarılan yasa ile faaliyete geçen bu kurumun gelir kaynaklarının zaman içinde ortadan kaldırılması dolayısıyla neredeyse çalışamaz hale geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trilyonlara varan borcu Sinan Erdem Spor Salonu’nun inşaatının belediye tarafından üstlenebilmesi yoluyla iyi kötü bir çözüme ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Kadir Topbaş
Ancak söylenenlere göre Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun son 1,5 yılda hiçbir toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılmadı. Daha önceki Atina ve Pekin Olimpiyatları’na baktığımızda o kentlerin belediye başkanlarının adaylıkları sırasında nasıl efor sarf ettiklerini ve çalıştıklarını gördük. Dolayısıyla Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın yapılması düşünülen İstanbul’un Belediye Başkanının bu konuya bu kadar ilgisiz kalması aday olduğu takdirde yine emeklerin boşa gideceğinin bir göstergesi gibi.
Bu bakımdan zaman geçirmeden Sayın Başbakanımız ilgili kurumları bir araya getirerek herkesin yapacağı görevleri belirlemeli ve daha sonra da bunların uygulanıp uygulanmadığı takip edilmelidir.
Aksi halde 5’inci defa aday olacağımız İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda yine düzenleme hakkı alamayarak hüsrana uğramamız kaçınılmazdır.