Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Uluslararası Paralimpik Komite çatısı altında, mevcut kurullardan en etkin olanlarından biri Sporcu Konseyi’dir. Sporcu Konseyi, Paralimpik sporcuların uluslararası örgütlenme içindeki sesi, Uluslararası Paralimpik Komite ile sporcular arasında bir köprü ve uygulama sürecine etkin katkı sağlayan katılımcı temsil organıdır. Paralimpik hareket içinde evrensel farkındalık ile bugünün ve geleceğin paralimpik sporcuları için fark yaratır.
Sporcu Konseyi’ne, Paralimpik Yaz Oyunları’ndan 6 , Paralimpik Kış Oyunları’ndan 3 olmak üzere toplam 9 üye seçiliyor. Ulusal Milli Paralimpik komiteleri kendi ülkelerini temsilen yalnız 1 sporcu aday gösterebilir ve bu adaylar arasından elemeyi Uluslararası Paralimpik Komite yapmaktadır.
2012 Londra Paralimpik Oyunları‘nda gerçekleştirilen seçimler için, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, milli okçu Gizem Girişmen’i aday gösterdi. Gizem, Türkiye’nin Sporcu Konseyi’ne seçilen ilk sporcusu olma onurunu taşımaktadır.
Henüz dört yıllık sporcuyken Avrupa Üçüncülüğü (2006) ve Paralimpik Oyunları Şampiyonluğu (2008) unvanlarını elde eden Girişmen, ilerleyen zamanlarda bunlara Dünya Şampiyonluğu (2009) ve Türkiye’nin Laureus Dünya Spor Ödülleri’ne aday gösterilen ilk sporcusu unvanlarını da eklemiştir.
Gizem Girişmen “Hem kendi adıma hem de Türkiye için çok mutlu oldum. 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na kadar Uluslararası Paralimpik Komite Sporcu Konseyi üyesi olarak görev yapacağım. Öncelikli görevimiz sporcuların etkin şekilde temsil edilmesi; önerilerinin, sorunlarının, projelerinin dile getirilmesi. Ayrıca engelli spor dalları ile ilgili farkındalık yaratmak ve sporcuların performans ve emeği ön planda tutularak elçi görevinin üstlenilmesi de yine görevlerimiz arasında” diyor.
Her zaman örnek bir sporcu olma özelliği ile ön plana çıkan sevgili Gizem Girişmen’e biz de başarılar diliyoruz.