Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, yeni hükümetimizde tekrar görevlendirildi. Kendisine bir kez de buradan başarılar diliyoruz.
Daha önce de belirttiğimiz iki konuyu, aşağıda kendilerinin dikkatine sunuyoruz. Bu konular engelliler sporunun gelişmesinde katkıda bulunacak konular değil. Ancak gerek insan hakları bakımından, gerekse de 2001 yılında Uluslararası Olimpiyat ve Paralimpik Komiteleri arasındaki eşitlik prensibine dayanan protokolden sonra, önümüzdeki yıllar için önem arz ediyor.
Bunlardan birincisi, Merkez Danışma Kurulu. 21.05.1986 senesinde yürürlüğe giren yasada Merkez Danışma Kurulu’nda kimlerin görev alacağı belirlenmişti. Devleti temsilen katılanların yanı sıra, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun kendi mensupları arasından belirleyecekleri birer temsilci ve üniversitelerin sporla ilgili birimlerinin en üst yetkililerinin kendi aralarından seçecekleri bir temsilcisi de bu kurulda görev yapıyor.
Tabii ki o tarihlerde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi olmadığı için, bu konu düşünülmemiş. Ama artık zamanı gelmiştir. Bu yasada yapılacak küçük bir değişiklikle Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin de bir temsilcisinin Merkez Danışma Kurulu’nda görev alması gerektiğini düşünmekteyiz.
İkinci konu ise İstanbul Olimpiyatları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun adı. Bilindiği gibi 2001 yılından itibaren dünyada Olimpiyatlar değil, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları düzenleniyor. Bir başka ifade ile Paralimpik Oyunları düzenlemeden Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemek mümkün değil. Hal böyle olunca yine küçük bir yasa değişikliği ile bu kurumumuzun adı İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Hazırlık Ve Düzenleme Kurulu olarak değiştirilebilir. O zaman da belki zaman zaman inceleme ve araştırma için gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi ilgili komisyonlarındaki Sayın Vekillerimiz de Paralimpik Oyunları hakkında daha fazla bilgi alırlar.