Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

4‘üncü Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları yarın saat 16‘da Antalya Kepez Spor Salonu‘nda yapılacak açılış seremonisi ile başlayacak. 10 Nisan tarihine kadar devam edecek yarışmalara 63 ülkeden 968 sporcu katılacak. Bu sporcular refakatçileri ve kafiledeki teknik ekip ve diğer elemanları ile birlikte 1530 kişiye ulaşıyor.
Özellikle Antalya’da yaşayan insanlarımızın bu müsabakaları elverdiğince izlemeleri ve görme engelli sporcuların neler yapabileceklerini canlı olarak yaşamalarını ümit ediyoruz. Müsabakalar, Antalya Kepez Spor Salonu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi, Antalya Kumluca Spor Salonu, Antalya Kemer Queen Elizabeth Otel, Antalya Kemer Spor Salonu ve Alanya Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapılacak. En fazla katılım 266 sporcu ile judoda, bunu 215 sporcu ile atletizm takip ediyor.
Ülkemiz açısından önemli olan bu yarışmalarda derece alacak sporcularımız, önümüzdeki sene yapılacak Londra Paralimpik Oyunları’na katılabilmek için bir aşamayı daha geçip, büyük bir şans elde edecekler.

Haberin Devamı

Yürekten kutluyoruz

Özellikle Antalya Kepez Spor Salonu’nda yapılacak olan Goolball erkekler ve bayanlar müsabakalarını ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek olan B1 Futsal ve Kumluca Spor Salonu’ndaki B2-B3 futsal etkinliklerini tavsiye ederiz.
Ülkemiz bu tip büyük organizasyonlarla her yıl biraz daha Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenleme şansına yaklaşmaktadır. Oyunların ülkemizde yapılabilmesi için büyük çaba sarf eden Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu’na ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e buradan bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca Görme Engelliler Spor Federasyonu’nu sadece spora hizmet amacıyla polemiklere girmeden, spor kulüpleri üzerinde baskı uygulamadan, hukuki dayanağı olmayan genelgeler yayınlamadan, sırf spora hizmet için çalıştıklarından ötürü yürekten kutluyoruz.