Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin önderliğinde Dünya’da ilk defa organize edilen I. Uluslararası Paralimpik Gençlik Kampı 27 Haziran-4 Temmuz arasında Marmaris İçmeler Panorama Park Otel’de yapıldı.
Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Güney Kore, Hollanda, Kenya, Yunanistan ve Türkiye’den kampa katılan genç engelli sporcular bir taraftan belli branşlarda spor yaparken , diğer taraftan da hem Türkiye’yi tanıdılar , hem de aralarındaki arkadaşlık bağları gelişti.
Özellikle Kenya’dan gelen sporcuların ekipman ve tekerlekli sandalye yönünden çok zor durumda olmaları kampa katılanları duygulandırdı. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Kenyalı 6 genç engelli sporcuya birer tekerlekli sandalye hediye ederek onların daha rahat yaşamalarına küçük de olsa bir katkıda bulundu. Bu davranışı kampa katılan ülkeler tarafından alkışlar ve gözyaşları ile karşılandı. Kamp önümüzdeki sene Kore’de yapılacak. Ve tüm dünyadaki kamp organizasyonları da bundan böyle Türkiye’nin liderliğinde olacak.

Haberin Devamı

Muğla Valisi
Dünya’da ilk defa organize edilen böyle önemli bir kamp açılışına bölgenin en büyük mülki amiri Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başka programları olduğu gerekçesiyle katılmadı. Daha sonra öğrendik ki , valimizin önemli programı, kampın açılışı ile aynı saatlere rastlayan Dalyan’daki bir “ÇARŞI” açılışına gitmekmiş. Keşke 7 vali muavininden birini görevlendirseydi. Aynı şekilde Marmaris Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat‘ı da ortada gören olmadı.
Yani bir başka ifade ile bu kadar önemli Dünya çapında 161 üye ülkenin Türkiye’yi konuştuğu bu kampın açılışında devlet temsil edilmedi.
Muğla Valisi’nin bu davranışı ülkemizde bazı tercihlerin nasıl yapıldığını ve insanlarımızın engelli sporları konusundaki bilgi ve duyarlılığını ortaya koyarken, bazı devlet yetkililerimizin bu konudaki ilgisizlik ve bilgisizliği bir kez daha görüldü.
Kampın açılışına, gerçek mazeretleri dolayısıyla katılamayan Engellilerden ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlarımızdan biri katılabilse idi, bu valimiz yine “ÇARŞI” açılışına gider miydi? Bunu da kendisine sormak lazım!