Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KİME?   Geçtiğimiz hafta Adana’da düzenlenen 5.Avrupa 22Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda AVRUPA 2’NCİSİ OLAN GENÇLERİMİZE.
BEDENSEL ENGELLİLER Spor Federasyonu’na.
Organizasyonda TÜM EMEĞİ GEÇENLERE.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na, TEMSA’ya, TÜRK HAVA YOLLARI’na, NEWS OUTDOOR GROUP, MİLLİ PİYANGO, TRT‘ye .
Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü FAZLI BAYRAM HADİ’ ye.
Genç millilerimizi devamlı destekleyen, her gün salonu dolduran ADANALILARA,
Takımımızı gece gündüz yalnız bırakmayan , her isteği ile ilgilenen Belediye Başkanı AYTAÇ DURAK ve Adana Valimiz İLHAN ATIŞ’a.
Hepinize helal olsun, sağolun, var olun !
Böylece gençlerimiz 2009'da Paris’te yapılacak Dünya Şampiyonası’ na katılma hakkını da kazandılar. İtalya , Belçika, Hollanda , Polonya gibi Avrupa’da söz sahibi ülkelerin milli takımlarını yenerek ikinci olan gençlerimiz her türlü övgüye layık.
Tekerlekli Sandalye Basketbolu ülkemizde gün geçtikçe gelişiyor. Ancak özellikle yeni kurulan kulüplerin malzeme sıkıntısı devam ediyor. 2005'te çıkarılan Özürlüler Yasası’nın 33. maddesine göre de, engelli spor kulüplerinin malzeme temininin sorumluluğu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde. Ancak bütçe sorunları dolayısıyla yasanın bu maddesi uygulanamıyor.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı MURAT BAŞESGİOĞLU neredeyse bu görevde bir yılını dolduracak. Yapılan çeşitli görüşmeler de henüz sonuç vermedi. Sayın Başesgioğlu’nun bu konuya, daha fazla zaman kaybetmeden bir çözüm bulacağına hala inananlardanız. Aksi halde tekerlekli sandalye sporlarının yanı sıra diğer engelli guruplarının sporlarının gelişmesi de bir kesintiye uğrayacak. Şimdiden atılacak temeller 2012 Londra Paralimpiklerine çok daha büyük bir sporcu kadrosu ile katılmamızı sağlayacaktır. Bizler destek olmak için her zaman hazırız. Ama artık "Yasalardan kaynaklanan hakların verilmesin sağlayın" diye bundan böyle kimseyi de rahatsız etmeyiz. Eleştiri hakkımızı da, örnekleri ile sonuna kadar kullanırız.