Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu başlık 6 Ekim 2007 tarihinde bu sütunlarda yayınlanan yazımızın başlığı. O tarihteki yazımızda, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü’nün Prof.Dr.Yusuf Doğruer olduğunu ve kendisinin Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi olduğunu saptadığımızı yazmış idik. Aradan geçen 3 yıl içinde, yukarıda adı geçen okul müdürü görevinden ayrıldı, yerine Prof.Dr.Behiç Serpek getirildi. Bu hocamız da Veteriner Fakültesi Biyokimya Bölümünde Öğretim görevlisi. Bu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulumuzun geçmişine baktığımızda, ilk iki dönemde de yine Veteriner Fakültesi‘nde uzman profesörlerimizin okul müdürlüğü yaptığını görüyoruz.
Böyle bir garipliğe olsa olsa ancak ülkemizde rastlanır. Bir Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu nasıl hayvan hastalıkları uzmanları tarafından yönetilebiliyor?
Şimdi kimse kalkıp da “Okul müdürü idareci konumundadır. İlgili yüksek okulun içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmak zorunda değildir” demesin. Bir idarecinin en büyük avantajı, o konudaki birikimleri ve o okulun gelişmesi için göstereceği çabalardadır. Bu bakımdan da, Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisinden, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü olmamalıdır. Bu profesörlerimizi Spor Yüksek Okulunun başına atayanların herhalde bir bildikleri vardır. Sporda bu kadar ileri gittiğimizi yetkililerimiz anlatırken, yukarıda yazdıklarımızın uygulaması ne derece doğrudur onu da okuyucularımızın takdirlerine bırakıyoruz.

Haberin Devamı

Yanlış anlaşılmasın
Kimse yanlış anlamasın, şuandaki okul müdürü Prof.Dr.Behiç Serpek‘in kişiliği ile ilgili bir sorun değildir bu. Kendisi çok iyi bir idareci, Veteriner Fakültesi‘nde Biyokimya konusunda çok başarılı bir öğretim üyesi olabilir. Ancak, konusu itibariyle bir Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu‘nun gelişmesine yönelik çalışmaları hangi bilgi ve deneyimleriyle yapar, tartışılması gereken odur.